“Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”

duminică, 22 februarie 2009

• Proiect cu finanţare europeană:

„Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”

• valoarea maximă a unui astfel de proiect poate ajunge la suma de 850 miliarde lei vechi

Carmen Alexandrescu, directorul executiv al Direcţiei de Programe Externe din cadrul CJ Vâlcea, a finalizat zilele trecute proiectul cu finanţare europeană denumit „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. Se urmăreşte ca în cadrul Axei prioritare 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului a Programului Operaţional Regional, să se determine creşterea calitativă, la standarde europene, a ansamblului condiţiilor de practicare a turismului, cu impact direct asupra creşterii cererii de turism pentru România, ca destinaţie turistică europeană.

Alocarea financiară orientativă pentru domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice” este de 330 milioane euro, din care 32,36 milioane euro pentru Regiunea Sud - Vest Oltenia. În cadrul acestei oportunităţi de finanţare, pentru infrastructura de turism de utilitate publică/privată (care intră sub incidenţa ajutorului de stat), valoarea unui proiect trebuie să fie cuprinsă între 700.000 - 85.000.000 lei.

Consiliul Judeţean Vâlcea a iniţiat demersurile necesare elaborării documentaţiilor aferente proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”, care va avea ca activitate principală construirea unor pârtii de schi (inclusiv construirea de instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, instalarea de echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, instalarea echipamentelor pentru iluminatul nocturn al pârtiilor de schi, dotarea cu echipamente pentru întreţinerea pârtiilor de schi).

Pentru promovarea proiectului menţionat, Consiliul Judeţean Vâlcea: va repartiza Consiliului Local al comunei Voineasa resursele financiare necesare pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor conexe; va repartiza Consiliului Local al comunei Vaideeni resursele financiare necesare pentru elaborarea studiilor topografice; va redacta cererea de finanţare, bugetul, rezumatul şi anexele prevăzute în Ghidul Solicitantului; va pune la dispoziţie terenurile necesare promovării investiţiei; va asigura asistenţă în elaborarea documentaţiilor de licitaţie pentru achiziţia publică de servicii pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor conexe, precum şi la recepţia acestora.

La rândul ei, comuna Voineasa, prin Consiliul Local Voineasa, în calitate de partener: va pune la dispoziţie terenurile de pe raza comunei Voineasa necesare promovării investiţiei; va asigura scoaterea din circuitul agricol şi silvic a terenurilor şi va realiza toate obligaţiile ce-i revin; va elabora documentaţiile de licitaţie pentru achiziţia publică de servicii pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor conexe şi va asigura recepţia acestora; va organiza licitaţiile publice de servicii pentru elaborarea planului urbanistic zonal, a studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor conexe.

La fel va face şi Primăria Vaideeni. În momentul depunerii cererii de finanţare în cadrul Axei prioritare 5, va fi suspus spre aprobare un nou proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”, a indicatorilor tehnico-economici faza studiu de fezabilitate, a cheltuielilor eligibile şi neeligibile ocazionate de implementarea proiectului şi a resurselor financiare necesare asigurării sustenabilităţii acestuia pe o perioadă de minim cinci ani. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe