Comunele Vâlcii nu primesc bani din cauza unor parlamentari laşi

duminică, 22 februarie 2009

Comunele Vâlcii nu primesc bani din cauza unor parlamentari laşi

Deşi bănuiam că nu foarte multe amendamente ale parlamentarilor liberali vor fi adoptate ( drept este că nu credeam că doar unul din opeste 7000 va fi votat) am aşteptat finalizarea debaterilor şi votarea bugetului pentru a face analiza de faţă. Redacţia „Ziarul de Vâlcea“ a studiat cu atenţie propunerile de amendamente ale bugetului făcute de senatorul Emilian Frâncu şi deputatul Cristian Buican, singurii parlamentari de Vâlcea aflaţi în opoziţie.

Le avem aşa cum le au dealtfel toate redacţiile din Vâlcea. Toţi ziariştii au observat că propunerile celor doi se referă la localităţi situate în toate colegiile electorale din judeţ nu numai în cele în care au fost ei aleşi dar mai ales vizează localităţi administrate de primari liberali dar şi de primari PDL, PSD, PNG. Unele sume solicitate de cei doi liberali se referă la bani necesari finalizării unor proiecte aflate deja în derulare pentru care fostul Guvern a alocat bani, alături de Uniunea Europeană sau Consiliul Judeţean precum şi de administraţiile locale.

Ca vâlceni nu putem concepe ca un parlamentar PSD sau PDL să cunoască exact situaţia din colegiul său, să ştie că o localitate administrată de un coleg de partid de al său are nevoie de aceste finanţări şi să voteze împotriva propunerilor lui Frâncu sau Buican. Am fi înţeles dacă, dintr-o obtuzitate politică, parlamentarii puterii ar fi votat împotriva acordării de fonduri către unităţile teritorial administrative aflate sub conducerea unor edili PNL.

Dar chiar aşa să nu fi de acord cu nicio propunere, de bun simţ, a unui coleg de Parlament care susţine cauza aceluiaşi judeţ, uneori a aceluiaşi Colegiu pe care-l reprezinţi mi se pare o mare prostie. Şi o lipsă de respect faţă de populaţia din Vâlcea. Cei 9 parlamentari vâlceni ar fi trebuit să voteze, în unanimitate, orice amendament care era în favoarea unei localităţi de la noi din judeţ.

Modul în care au votat deputaţii şi senatorii PDL şi PSD va îndepărta mare parte din electorat de ei şi va duce şi la un dispreţ al unor edili care au remarcat că nu sunt ajutaţi de colegii de partid. Dincolo de ordinele de partid aleşii noştri ar fi trebuit să dea dovadă de curaj şi să voteze pentru vâlceni, chiar să facă loby pentru a obţine şi voturile altor colegi de partid din alte judeţe. Ascunşi după directive politice nu au dat decât dovadă de laşitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe