Autobuzele ETA intră ilegal în parcarea blocului H6

duminică, 22 februarie 2009

• La întâlnirea cu cetăţenii din Nord, primarul Gutău a aflat că

Autobuzele ETA intră ilegal în parcarea blocului H6

Sala de festivităţi a Colegiului „Matei Basarab” a fost plină joi seara cu ocazia întâlnirii dintre primarul municipiului, Mircia Gutău, şi cetăţeni din zona de Nord a Râmnicului. Întâlnirea a debutat cu raportul primarului asupra ultimelor realizări din zona de Nord a municipiului, însoţit de o expunere succintă a principalelor acţiuni care sunt programate să se desfăşoare pe termen scurt sau mediu.

Cei care au luat apoi cuvântul, timp de aproape trei ore, au adus în faţa Executivului local probleme dintre cele mai diverse: îmbunătăţirea canalizării pluviale pe unele străzi, realizarea a noi locuri de parcare, montarea de bariere la spaţiile de parcare închise între blocuri, care să permită accesul doar al locuitorilor din imediata vecinătate, întorcerea autobuzelor ETA care vin dinspre Sud la Dispeceratul din Nord să nu se mai facă în parcarea de la blocul H6, ci la intersecţia străzilor Nicolae Titulescu cu Republicii, introducerea unui sens unic de circulaţie pe strada Câmpului, construcţia de noi blocuri între cele deja existente, creşterile anunţate în presă de taxe şi impozite locale sau izolarea termică a blocurilor.

Atât primarul Mircia Gutău, cât şi ceilalţi participanţi la întâlnire şi-au notat doleanţele cetăţenilor, pentru o bună parte dintre acestea primarul dând dispoziţie să fie îndeplinite până la termene precis stabilite. Referitor la problemele de interes general, primarul municipiului i-a liniştit pe participanţi. Astfel, edilul-şef a promis că în luna mai, odată cu intrarea în funcţiune a noii captări de apă pentru municipiu din râul Olăneşti, preţul la apă va scădea.

De asemenea, primarul s-a mai angajat că la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, nici în anul în curs, nici în anul 2010 nu se vor mări impozitele pe imobilele deţinute de cetăţeni, dar că se va cere societăţilor comerciale să-şi facă reevaluarea imobilelor, în conformitate cu cerinţele legii, astfel încât la acest domeniu să se obţină o valoare de impozitare reală. O altă veste dată de primar locuitorilor din zona Nord a fost că, în cel mai scurt timp, Guvernul va da o hotărâre prin care participările financiare pentru izolarea blocurilor vor fi modificate, în sensul în care Guvernul va acoperi 50% din costurile acestei operaţii, adminsitraţia locală va contribui cu 30%, iar locatarilor blocurilor le va reveni doar un procent de 20% (faţă de o treime din costuri, cât era stabilit până acum), concomitent cu simplificarea considerabilă a procesului.

Primarul Gutău a declarat că licitaţia pentru alegerea firmelor care vor putea face reabilitări termice se va face de către Primărie, sub supravegherea reprezentanţilor guvernului, astfel încât să se obţină o calitate foarte bună a lucărilor la preţuri cât mai convenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe