URBAN SA umflă tarifele fără jenă

miercuri, 18 februarie 2009

În atenţia parlamentarilor de Râmnic!

URBAN SA umflă tarifele fără jenă

Cei trei parlamentari aleşi în toamnă de cetăţenii municipiului, deputaţii Samoil Vâlcu şi Sorin Zamfirescu precum şi senatorul Dorel Jurcan sunt membri ai PDL, partid aflat la Guvernare şi care are şi primul ministru. Râmnicu Vâlcea nu este un oraş nesigur din cauza violenţelor stradale. Au fost înregistrate la noi mai multe sinucideri decât crime în ultimii ani. În schimb populaţia este afectată de câteva grave probleme. Mare parte din locuitori domiciliază în blocuri de 10 etaje. Imobilele de acest gen sunt vechi. Lifturile de asemenea.

Multe din ele au depăşit de mult perioada pentru care au fost garantate. Sunt nişte colivii peticite periodic care scârţăie din toate încheieturile şi care oricum nu mai funcţionează cu greutatea pasagerilor pentru care au fost proiectate. Firmele care repară lifturi sunt puţine şi fac faţă cu greu deselor solicitări. Lifturile ar trebui schimbate dar proprietarii de apartamente abia fac faţă cheltuielilor legate de utilităţi. Nicio asociaţie de proprietari nu reuşeşte să strângă suma necesară pentru înlocuirea lifturilor. Parlamentarii trebuie să găsească o soluţie alături de administraţia locală ( şi ea de aceiaşi culoare politică) înainte ca să apară accidentele tragice.

Utilităţile sunt şi ele mari. Apa devine din ce în ce mai scumpă pentru că nimeni nu pare a fi destul de îndemânatec pentru a elimina intermediarul şi a eficientiza distribuţia către populaţie. Iar ridicarea gunoiului a devenit un monopol al firmei URBAN care nu se jenează să ridice tarifele spre bucuria familiei Florescu care prosperă îmbogăţindu-se pe seama râmnicenilor ce plătesc o salubrizare foarte scumpă.

La toate aceste probleme se adaugă şi cea a nesiguranţei pe străzile municipiului, mai ales noaptea când cursele de maşini se desfăşoară fără oprelişti ( vezi recenta moarte a tânărului Pârjol) deşi municipalitatea a cheltuit sume substanţiale pentru montarea a multe limitatoare de viteză, unele chiar în zone în care nu-şi au rostul. Artera principală şi noul bulevard din Ostroveni sunt însă libere amatorilor de senzaţii tari. Poliţia comunitară şi cea rutieră preferă hăituirea zilnică a taximetriştilor care nu-şi mai au loc în parcări. Şi nu-şi mai au loc pentru că râmnicenmii sunt din ce în ce mai săraci domnilor parlamentari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe