Procesul primarului Gutău, o nouă amânare la Curtea de Apel Constanţa

miercuri, 18 februarie 2009

Procesul primarului Gutău, o nouă amânare la Curtea de Apel Constanţa

Procesul în care Mircia Gutău (PD-L), primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, este judecat pentru fapte de corupţie a suferit o nouă amânare la Curtea de Apel Constanţa.

Amânarea se datorează absenţei din sala de judecată a principalului martor al acuzării, omul de afaceri Constantin Popescu, care nu a fost citat să se prezinte la termenul de marţi. Din acest motiv, preşedintele completului de judecată a fixat un nou termen, pe data de 5 martie.

În septembrie 2006, primarul Mircia Gutău a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită, în urma unui flagrant în care fostul viceprimar Nicolae Dicu a fost surprins având asupra sa 20.000 de euro în bancnote inscripţionate cu cuvântul „mită“.

Potrivit rechizitoriului, suma respectivă era destinată primarului, singurul îndreptăţit prin lege să semneze o autorizaţie de urbanism pe care o solicitase, până atunci fără succes, omul de afaceri Constantin Popescu.

Din toamna lui 2006 şi până în prezent, procesul a suferit două strămutări, de la Râmnicu Vâlcea la Alba Iulia, iar apoi de la Alba Iulia la Constanţa, precum şi mai multe amânări, fie din lipsa martorilor, fie pentru clarificarea materialului probator. Cele mai multe amânări au fost cerute şi obţinute de inculpaţi, care, periodic, au invocat lipsa de apărare prin rezilierea contractelor cu avocaţii aleşi. (Agerpes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe