Pârtia de schi de la Voineasa prinde contur...pe hârtie

miercuri, 18 februarie 2009

Pârtia de schi de la Voineasa prinde contur...pe hârtie

În aceste zile, Direcţia Programe Relaţii Externe împreună cu Direcţia Administraţie Locală din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea întocmesc proiectul contractului de asociere între instituţie şi consiliile locale Voineasa şi Vaideeni, referitoare la pârtia de schi, proiect care va fi aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea de săptămâna viitoare. De asemenea, cele două direcţii au depus la arhitectului şef, Rozalia Harambaşa, documentaţia în vederea eliberării unui nou certificat de urbanism pentru întreaga suprafaţă a pârtiei de schi.

Pe de altă parte Consiliul Judeţean Vâlcea trebuie să clarifice problema scoaterii din fondul forestier a suprafeţei de teren şi redarea în circuitul forestier a suprafeţei echivalente. Prima pârtie de schi din judeţul Vâlcea se va amenaja la Obârşia Lotrului, comuna Voineasa. Pentru implementarea acestei investiţii a fost încheiat un parteneriat între Primăria Voineasa şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Având în vedere că primăria nu dispunea de terenul necesar construirii pârtiei, doi proprietari din zonă au decis să doneze primăriei o suprafaţă de 18 hectare.

Deja, au fost făcute primele demersuri în vederea punerii în aplicare a acestui proiect, întrucât săptămâna trecută s-a semnat actul de donaţie a unei suprafeţe de teren unde urmează să fie amplasată pârtia de schi. Pasul următor este scoaterea din circuitul forestier a unei suprafeţe de 16 hectare de pădure, realizarea PUZ-ului şi scoaterea la licitaţie a proiectului. În implementarea proiectului vor fi întâmpinate şi greutăţi, primăria fiind obligată să reîmpădurească o suprafaţă de trei ori mai mare decât cea care urmează a fi scoasă din circuitul forestier, fapt ce va presupune cheltuirea unor sume considerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe