Ion Cîlea susţine creşterea impozitelor latifundiarilor de tip - Persu

miercuri, 18 februarie 2009

Ion Cîlea susţine creşterea impozitelor latifundiarilor de tip - Persu

La sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Ceea ce s-a acuzat la Adunarea Generală a UNCJR de la Sinaia este faptul că, la stabilirea “orientativă” a cotei de majorare a impozitelor pe clădiri şi terenuri, nu s-a ţinut seama de modificările prin proiecte de lege şi ordonanţe de urgenţă aduse Legii nr. 571/2003 a Codului Fiscal.

„Din punctul meu de vedere pe care l-am exprimat şi în Forumul preşedinţilor consiliilor judeţene, «indicaţia ministerială» va deschide Cutia Pandorei prin creşterea dramatică a numărului de datornici la bugetul local şi va apăsa greu pe umerii oamenilor într-un an de criză în care veniturile scad frenetic şi sporesc îngrijorător cifrele de plată din facturi. Nu mă sfiesc să susţin în continuare că ar fi o eroare să accept «modo grosso» o eventuală creştere a impozitelor.

Bătrânii şi familiile sărace care locuiesc la bloc şi care nu mai ştiu cum să-şi drămuiască pensiile şi salariile «îngheţate», nu pot fi obligaţi să plătească impozite mai mari tocmai acum când valul crizei economice loveşte dureros în puterea, şi aşa slăbită, de cumpărare şi de subzistenţă a majorităţii populaţiei. Da, sunt total de acord ca o creştere a impozitelor să-i vizeze pe cei care au latifundii şi mai multe case, care au vile şi case de vacanţă şi care plătesc impozite simbolice.

Pentru aceştia nu trebuie să funcţioneze «fonciirea» lui Moromete şi a omului de rând, impozitele lor ar putea să crească atât cât zice Ministerul Finanţelor şi chiar mai mult. Cred că a sosit momentul ca orice modificare a impozitelor să fie în prealabil discutată cu reprezentanţii administraţiei locale. Tocmai de aceea, împreună cu preşedinţii celorlalte consilii judeţene am insistat în Adunarea Generală de la Sinaia pe necesitatea promovării în regim de urgenţă a legilor descentralizării administrative şi financiare”, a precizat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe