Clădirile dezafectate ale EM Berbeşti, transformate în aşezăminte sociale

miercuri, 18 februarie 2009

Interpelare a deputatului Aurel Vlădoiu,

Clădirile dezafectate ale EM Berbeşti, transformate în aşezăminte sociale

Zilele trecute, deputatul Aurel Vlădoiu a formulat o interpelare adresată ministrului Economiei, Adriean Videanu, prin care parlamentarul atrage atenţia asupra câtorva probleme cu care se confruntă administraţia locală din judeţul Vâlcea. „Ca urmare a restituirii către foştii proprietari a unor imobile cărora li se dăduse destinaţie socială, judeţul Vâlcea se confruntă în prezent cu o acută lipsă de spaţii în zona socială.

În demersurile întreprinse de către factorii de răspundere din judeţ în vederea depistării unor locaţii care să se preteze în a fi transformate în centre sociale au fost depistate mai multe imobile, nefolosite sau folosite într-o mică măsură, pe teritoriul comunei Copăceni. Aceste obiective se află în patrimoniul Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA, Târgu Jiu, ele fiind: grup social administrativ, suprafaţă desfăşurată 2672 mp, valoare inventar 264.416 lei; bloc de intervenţii, 24 apartamente, suprafaţă desfăşurată 1149 mp, valoare inventar 12.812 lei (investiţie în curs).

De aceste investiţii sunt dependente următoarele: amenajare incintă şcoală şi acces incintă principală; amenajare incintă bloc intervenţii; centrală termică cu reţea termică şi cazan PAC; casă poartă-remiză PSI, cu o valoare totală de inventar 160.947 lei. Întrucât aceste imobile îndeplinesc deja condiţiile minime pentru a fi transformate în vederea înfiinţării unui centru rezidenţial pentru persoanele adulte aflate în dificultate, solicit urgentarea demersurilor necesare transferului acestor active în proprietatea publică a judeţului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea”, se mai precizează în interpelarea deputatului Aurel Vlădoiu (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe