Ambulanţa Valcea, cu datorii

miercuri, 18 februarie 2009

Ambulanţa, cu datorii

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea (SJA) Vâlcea este subfinanţat, astfel că a înregistrat în ultima perioadă datorii foarte mari. Lipsa personalului şi solicitările masive încep să îşi pună amprenta pe activitatea unităţii. În maxim o lună, ambulanţa vâlceană riscă să intre în criză.

Dau vina pe Casa de Asigurări

Conducerea SJA Vâlcea dă vina însă pe Casa de Asigurări şi susţine că aceasta le oferă mult prea puţini bani  în raport cu serviciile pe care le prestează. „Avem foarte multe datorii, am încercat să plătim salariile, însă nu am achitat datoriile faţă de furnizori. Este posibil ca luna viitoare să nu ne mai permitem nici măcar să alimentăm maşinile cu carburant”, a declarat Constantin Dumitrescu, directorul economic al SJA Vâlcea.

Buget prea mic

Reprezentanţii SJA spun că  bugetul ambulanţei ar trebui să fie undeva la 1,2 milioane lei noi şi nu de 900.000, cât este în prezent. Soluţii nu prea există, având în vedere că nu se pot face nici măcar disponibilizări. Sunt mult prea puţini medici pentru a lua în calcul această variantă. În timp ce numărul solicitărilor creşte, cel al personalului scade dramatic. Reprezentanţii CAS contrazic însă cele spuse de ambulanţierii vâlceni.

Nu casa de asigurări este vinovată pentru deficienţe, iar faptul că multe ambulanţe nu sunt însoţite de medici face ca respectivele maşini să fie nişte simple taxiuri. „CAS decontează servicii de calitate, iar dacă ele nu sunt oferite de o anumită instituţie, căutăm în altă parte. Este un sistem care nu aduce medici şi trebui văzut de ce. Noi nu putem deconta servicii fără personal calificat. Nu poţi să plăteşti ceea ce nu se face”, adaugă Dorel Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe