Sparle si soparle

duminică, 15 februarie 2009

Sparle si soparle

• Nume rezonante din mediul politico – administrativ vâlcean şi de pe platformă „s-au îngrijit“ să deţină terenuri atractive nu numai pe raza Râmnicului, ci şi în comuna Vlădeşti.

• Comentariu al unui cititor de pe pagina de internet a „Ziarului de Vâlcea“ (www.ziaruldevalcea.ro) la articolul: Subprefectul Anuţa Handolescu ne dă dreptate - Afacerea Lahovari a fost o retrocedare ilegală: „Madam Anuta face pe nevinovata!?! Dar, nu din dispozitia ei (era prefect atunci) nu s-a prezentat jurista prefecturii la instanţa de judecată şi, astfel, "marea avocat" Ungureanu s-a judecat de una singură, fără adversar, iar prefectura a pierdut procesul??? Iar, simplul fapt ca a stiut despre toate aceste nelegalitati si abuzuri (pe care, cică, le dezvaluie ea, acum) şi nu a acţionat, în niciun fel, până în prezent, NU O FAC COMPLICE, PE MADAM HANDOLESCU ANUŢA, LA ACEASTĂ FAPTĂ DE CORUPŢIE, FĂRĂ PRECEDENT ???“. Fără comentarii.

• Nicolae Pătru, fostul preşedinte al PRM Vâlcea, a dispărut complet din peisajul public vâlcean. După ce a ieşit pe uşa din dos a partidului care l-a hrănit timp de peste 15 ani, Nicolae Pătru a crezut că a dat lovitura vieţii „angajându-se” cu jumătate de normă la Partidul Conservator. N-a fost să fie, pentru că vechea gardă din partidul lui Dan Voiculescu l-au alungat imediat. Acum se uită lung de la fereastra biroului, trăind din amintiri şi din chiriile aruncate de Strabag, condusă în prezent de fostul său „subaltern” de la Consiliul Judeţean, Otto Cremarenco.

• Bătălia pentru terenurile fostei unităţi militare de la Vlădeştui a ieşit din spatele uşilor închise în presă. Deputaţii Vlădoiu, Buican, Zamfirescu, senatorul Frâncu, primarul Gutău, fostul prefect Perpelea inclusiv guvernatorul BNR, par interesaţi în acordarea terenurilor extrem de valoroase. Unii vor să fie date Universităţii din Piteşti, alţii pur şi simplu municipalităţii. Fel de fel de interese ale unor oameni de afaceri împing politicienii la un lobby vecin cu nebunia. Primăria atacă în instanţă o hotărâre a Guvernului Tăriceanu, parlamentarii vor o lege specială referitoare la terenurile unităţilor militare desfiinţate iar Mircea Perpelea vrea să controleze fondurile ce vor fi folosite în reamenajarea noilor spaţii. Ce păcat că terenurile nu pot fi retrocedate unor aşa zişi moştenitori pe care să îi reprezinte în instanţe petre Ungureanu sau familia lui de avocaţi!

• Aproape 500 de milioane de lei vechi. Atâta costă taxa de timbru pe care ar fi dispusă să o achite administraţia Râmnicului pentru a revendica în instanţă terenuri ale unor societăţi comerciale aflate în posesia unor societăţi comerciale care au acte de proprietate. De ce mama naibii nu s-a zbătut primăria şi juriştii să apere cele 18 hectare de intravilan pierdute pe nedrept de râmniceni nu putem şti. Mai ales că atunci nu era vorba de o aşa taxă de timbru! Se spune că secretarul consiliului local a făcut presiuni asupra cunoscutului Nicolae Mesea pentru ca acesta să deschidă proces. Mai multe amănunte ştiu câţiva consilieri PDL, dintre aceia care votează automat şi la comandă tot ce vrea edilul şef!

• Sâmbătă dimineaţa în municipiul Râmnicu Vâlcea au sosit, într-o vizită fulger, două personaje importante. Unul este cunoscutul şef al unei unităţi speciale din România cu experienţă în operaţiuni de filaj. Celălalt este un fost ofiţer de infanterie cu rang înalt, acum consilier al unui important membru al Procuraturii Generale. Cei doi au vizitat sediul unei unităţi cu personal redus din Vâlcea şi au băut un ceai într-o benzinărie în care s-au întâlnit, întâmplător, cu doi oameni din staful unui parlamentar vâlcean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe