Pete negre pe portocaliul vâlcean

duminică, 15 februarie 2009

Pete negre pe portocaliul vâlcean


MAFIA IMOBILIARĂ PDL

Liderii PDL, amestecaţi în afaceri imobiliare suspecte


Mircia Gutău, primarul Râmnicului şi principal pretendent la şefia Organizaţiei Judeţene PDL Vâlcea, a fost arestat şi închis timp de patru luni, în urmă cu doi ani, fiind acuzat de luare de mită. Procesul continuă şi azi după plimbarea inculpaţilor prin câteva instanţe din ţară. Săptămâna trecută DNA l-a trimis în judecată din nou sub acuzaţia de abuz în serviciu. A fost reales din primul tur în 2008 dar  are contestatari  nu numai în rândul celor 30 % care au votat cu alt candidat, dar mai ales în rândul celor care nu au votat deloc (aproape jumătate din populaţia oraşului).

Se spune că a făcut o avere imensă în afaceri cu terenuri şi că toate terenurile bune din oraş au fost cumpărate, înainte de a fi retrocedate de primărie, de către apropiaţi ai săi. Cu sechestru pus pe avere pentru un presupu prejuduiciu de peste 5 miliarde adus statului, primarul Gutău joacă în continuare pe cartea atacului criticând procurorii DNA şi susţinând nevinovăţia sa. Fire nevăzute însă îl leagă de fostul primar ţărănist al municipiului, Sorin Zamfirescu, coleg de partid acum cu Gutău şi deputat pe jumătate din municipiu. Alte „coincidenţe“ îl leagă de Petre Ungureanu, fost ţărănist, fost deputat şi propozabil subprefect. Toţi trei au prosperat an de an.

Un subprefect acuză sau şantajează?

Anuţa Handolescu este subprefect. A fost ani mulţi colegă în PD cu primarul Gutău, a fost şi viceprimar al Râmnicului. Este apropiată unei camarile din conducerea centrală a PDL din care face parte Radu Berceanu (există martori care ne-au povestit despre chefuri destul de aprinse de pe vremuri în care doamna subprefect era apropiată actualului ministru), o cunoaşte bine şi şeful statului dar şi alţi pedişti de marcă. În ultima vreme doamna a fost puternic ameninţată de pediştii din jurul primarului care au vrut să o îndepărteze din prefectură pentru a-i face loc lui Petre Ungureanu.

Săptămâna trecută subprefectul Handolescu a anunţat dezvăluiri incendiare pe care le va face presei în legătură cu afacerea Lahovari. Dar surpriză! După o zi, în conferinţă de presă , doamna o scaldă, nu mai dă nici un document ziariştilor şi spune doar că terenul nu  este încă pierdut definitiv de stat. Se pare că noaptea a fost un sfetnic bun.  Dar care a fost preţul pentru care Anuţa şi-a închis brusc gura doar DNA ar putea afla? Dacă ar face cercetări profesioniste şi dacă ar cere audierea ei.

Falsurile lui Zamfirescu

Însă terenurile sunt multe în Râmnic. Unele dintre ele au fost şi în atenţia fostului primar  Sorin Zamfirescu. Acesta părea de neînvins la începutul anului 2000. În decursul anilor 1998 şi 1999 , din dispoziţia primarului Zamfirescu ( acum deputat) se efectuează o inventariere a bunurilor care aparţin domeniului public din municipiu. Ulterior inventarul a fost trimis CJ şi apoi Guvernului pentru publicarea unei Hotărâri în Monitorul Oficial. În acest inventar însă sunt prinse, cu bună ştiinţă, terenuri care aparţineau unor societăţi comerciale şi nicidecum domeniului public.

Terenuri pentru care Primăria Râmnicului nu avea nici un fel de act de proprietate ( aşa cum recunoaşte dealtfel  la începutul anului 2008, primarul Gutău , răspunzând  solicitării unui cetăţean ). Lista inventarului este prezentată Consiliului Local  în şedinţa ordinară din 28 octombrie 1999. Acesta îşi însuşeşte lista prin H.C.L. 96 din acelaşi an. Numai că avem indicii că membrilor consiliului le-a fost prezentată o listă iar în actele publice au fost introduse alte poziţii cum ar fi cele ale diverselor terenuri ce aparţin unor societăţi.

La rubrica în care ar trebui să fie trecute actele de proprietate în baza cărora acestea au fost prinse în inventar este trecută HCL 96. Numai că şi un imbecil ar observa că inventarierea a fost realizată înaintea HCL iar hotârârea respectivă nu poate ţine loc de act de proprietate. Primarul Zamfirescu semnează acest document – care ATENŢIE- se găseşte redactat într-un fel în arhivele primăriei şi în alt fel în forma în care a ajuns la Guvern. Ulterior Zamfirescu pierde alegerile şi terenurile rămân oarecum uitate. Adevăraţii proprietari nici măcar neştiind că au fost deposedaţi, fără proces, de nişte bunuri.

Jongleriile lui Petre Ungureanu

Avocatul Petre Ungureanu este unul dintre cele mai controversate personaje politice vâlcene. A fost membru PNŢCD-UFD-PNL-PLD şi acum este PDL. A prosperat fantastic având acum autoturisme, vile, case , terenuri, conturi şi ducând o viaţă de huzur. A provocat mereu scandaluri prin organizaţiile politice prin care a trecut. Averea sa nu provine din societăţi comerciale, pentru că oficial nu are, nici din venituri salariale declarate pentru că acestea  ar fi permis o viaţă cât de cât decentă dar nu şi o îmbogăţire rapidă.

Cei din branşa sa vorbesc despre trafic de influenţă, presiuni asupra instanţelor, aranjamente imobiliare cu statul şi clienţi, păcălirea unor clienţi pe care i-a reprezentat. Noi putem presupune că acestea sunt zvonuri răutăcioase şi calomnioase. Dar în acelaşi timp nu putem neglija prezenţa lui Petre Ungureanu alături de Mircia Gutău în campaniile electorale, apoi susţinerea lui Sorin Zamfirescu, câştigarea unor procese suspecte împotriva Primăriei şi Prefecturii şi în dauna râmnicenilor.

Cum dansează Anuţa Handolescu

Doamna Handolescu cunoaşte ascensiunea lui Petre Ungureanu şi poate şi alte dedesubturi. Îl cunoaşte bine şi pe Sorin Zamfirescu al cărui  viceprimar a fost patru ani. Ştie despre tupeul acestuia care a încasat sume imense din ACVARIM stând doi ani prin concediu medical, concediu sfârşit brusc a doua zi după nefasta alegerea a sa ca deputat de Râmnic în noiembrie trecut.

Ştie şi despre inventarele şi jongleriile cu terenurile din domeniul public ( jonglerii asemănătoare având loc în mai multe localităţi din judeţ). Ştie multe şi despre domnul primar şi probabil şi dânsul despre dânsa. A luptat să îşi salveze postul de subprefect şi, dacă a reuşit, înseamnă că are un argument tare, ascuns prin sertare. Dacă nu a reuşit înseamnă că cealaltă tabără a negociat de pe altă poziţie. Ori cu aşi în mânecă ori cu miza corespunzătoare oferită la schimb. Aşa se face politica la noi.

Ajutor pentru DNA

Ca de obicei şi acest material va ajunge pe mânile procurorilor din toate parchetele, din DNA dar şi din Procuratura Generală. Aşa procedăm mereu când avem ceva de semnalat. Ataşat lui vom anexa toate documentele pe care le deţinem şi care ne îndreptăţesc să spunem că ceva este putred cu terenurile din Vâlcea. Cine sunt vinovaţii trebuie să stabilească alţii. În cazul în care procurorii vor dori să ne audieze le vom povesti şi despre lucruri care încă nu pot fi scrise, pentru că nu pot fi probate. Dar organele abilitate au alte mijloace de a audia martori şi de a lega lucrurile cap la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe