Dosarul “Caltaboşul", trimis la Curtea Constituţională

duminică, 15 februarie 2009

Dosarul „Caltaboşul", trimis la Curtea Constituţională

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis săptămâna trecută sesizarea CCR, la cererea avocatului fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, pe motiv că un articol din Codul de procedură penală, privind efectuarea interceptărilor şi înregistrărilor ar încălca legea fundamentală. Judecarea procesului a fost astfel suspendată până la soluţionarea excepţiei de către CCR. Apărătorul lui Mureşan a invocat faptul că prevederile articolului 91, indice 1 din Cpp, privind condiţiile şi cazurile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor ar încălca accesul liber la justiţie, secretul corespondenţei, drepturi şi libertăţi prevăzute de constituţie, dar şi prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Pe de altă parte, avocatul lui Decebal Traian Remeş şi procurorul au cerut respingerea excepţiei de neconstituţionalitate. Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 9 iunie, pe foştii miniştri ai agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan - primul, pentru trafic de influenţă, iar cel de-al doilea, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată. Procesul are legătură şi cu judeţul Vâlcea, deoarece fostul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remeş este acuzat de trafic de influenţă şi pe lângă o instituţie vâlceană.

În calitate de ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, acesta ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 RON şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Ioan Mureşan. Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei S.C. „Construct Europromt” S.R.L. Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (I.T.R.S.V) Râmnicu Vâlcea – structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, ministrului Agriculturii Remeş, şi un autoturism de lux marca „Audi Q7” în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la I.T.R.S.V. Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe