Primarul din Berbeşti, planuri multe, bani puţini

miercuri, 11 februarie 2009

Cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean,

Primarul din Berbeşti, planuri multe, bani puţini

• „Singurii bani pe care i-am obţinut au fost cei din rectificarea bugetului de stat, astfel încât am reuşit să plătim toate salariile restante ale funcţionarilor publici, să organizăm festivităţi de sfârşit de an şi să acordăm nişte cadouri copiilor personalului care lucrează în cadrul Primăriei Berbeşti”, ne-a declarat primarul Vintilă Chelcea

Ales în urmă cu opt luni primar al oraşului Berbeşti, liberalul Vintilă Chelcea a ţinut să-şi exprime public nemulţumirea faţă de repartizarea fondurilor de către Consiliul Judeţean Vâlcea. Din această cauză, nu există nici surse pentru acoperirea cofinanţărilor la proiecte europene. „În cursul anului trecut, nu am putut să efectuăm investiţii şi lucrări mari de reabilitare, din lipsă acută de finanţare. În Berbeşti s-au realizat anul trecut investiţii de modernizare a unităţii de învăţământ şi a campusului şcolar, însă aceste lucrări au fost finanţate direct de Ministerul Educaţiei”, ne-a declarat primarul Vintilă Chelcea.

În ceea ce priveşte proiectele cu finanţare europeană, primarul oraşului Berbeşti ne-a precizat că a elaborat şi a realizat studii de fezabilitate pentru două proiecte care vizează introducerea reţelei de canalizare în localitate şi pentru regularizarea şi amenajarea unui curs de apă. Deocamdată, cele două proiecte nu au fost depuse pe nici un program european sau naţional, însă primarul Vintilă Chelcea speră să obţină în acest an fonduri nerambursabile de peste 3 milioane euro.

Oricum, la sfârşitul anului trecut, am obţinut bani din rectificarea bugetului de stat, astfel încât am reuşit să plătim toate salariile restante ale funcţionarilor publici, să organizăm festivităţi de sfârşit de an şi să acordăm nişte cadouri copiilor personalului care lucrează în cadrul Primăriei Berbeşti. Totuşi, de când am fost ales primar am reuşit să realizez lucrări de reabilitare şi modernizare a sediilor Poliţiei şi Primăriei, să asfaltez două străzi din centrul oraşului şi să introduc reţele de apă potabilă în patru cătune. Vreau ca în acest an să demarez lucrările de modernizare a zonei centrale a oraşului, să montez pavele pe trotuare şi să reabilitez piaţa centrală”, a mai completat primarul Vintilă Chelcea. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe