IPJ Vâlcea caută 80 de infractori condamnaţi la închisoare

miercuri, 11 februarie 2009

IPJ Vâlcea caută 80 de infractori condamnaţi la închisoare

Aproximativ 80 de infractori domiciliaţi în judeţul Vâlcea sunt daţi în urmărire generală din cauză că se sustrag executării pedepsei cu închisoarea. Potrivit subinspectorului Diana Smărăndoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, doi dintre cei căutaţi au beneficiat de întreruperea temporară a detenţiei şi nu s-au mai întors la Penitenciarul Colibaşi. Este vorba despre o femeie de etnie romă, Lăcrămioara Răileanu condamnată pentru înşelăciune în anul 2006 care, după câteva luni de închisoare a fost eliberată temporar (pentru că era însărcinată în nouă luni) şi despre un bărbat condamnat pentru furt în 2000.

Acesta este căutat din data de 3 iunie 2008, când i-a expirat măsura întreruperii temporare a executării pedepsei. Potrivit comisarului de Poliţie Valeriu Piron, şeful Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea, cei doi au fost daţi în urmărire internaţională deoarece, după toate datele, nu se mai află în ţară. Cea mai recentă acţiune a acestui serviciu, soldată cu prinderea unui infractor urmărit internaţional a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când, într-un autoturism care circula pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, a fost depistat Marian Călin (33 de ani), zis Gârjavu, din comuna Mihăeşti.

Acesta avea trei  mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Vâlcea, Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi Judecătoria Horezu pentru comiterea mai multor furturi şi infracţiuni cu violenţă, fiind condamnat la opt ani închisoare. El se sustrăgea  executării pedepsei din anul 2007. Poliţiştii au avut indicii că bărbatul se îndrepta spre domiciliul unui prieten şi l-au luat la din oală de pe strada Ştrandului, din Râmnicu Vâlcea. Pentru a-şi pierde urma, bărbatul fusese în ultimii ani ascuns prin Grecia, Italia şi Spania.

Printre infractorii pe care poliţiştii nu au reuşit încă să-i prindă se numără Nicolae Popescu (54 de ani), din comuna Amărăşti, condamnat pentru furt din locuinţă în oraşul Constanţa, în anul 1999. Fugit în Turcia după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare, bărbatul a fost în cele din urmă încarcerat, dar, în februarie 2004, Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti a hotărât că acesta trebuie pus în liberate datorită sănătăţii precare, urmând să revină în spatele gratiilor imediat ce se vindecă, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe