Sinucidere în Ostroveni

duminică, 8 februarie 2009

Sinucidere în Ostroveni

De ce a sărit Luiza Popescu de la etajul  7 ?

Vineri, 6 februarie, ora 12.26. Cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea este din nou scena unei sinucideri. De la etajul şapte al blocului A17/1, bloc situat în faţa Casei Tineretului, o tânără de 26 de ani face un salt în gol. Se numeşte Luiza Popescu, este unicul copil al familiei Popescu de la apartamentul 32, absolventă de facultate, fără loc de muncă, necăsătorită, fumătoare, fără prea mulţi prieteni, necomunicativă cu vecinii. Ambulanţa vine degeaba. Impactul cu betonul trotuarului este fatal. Domnişoara a murit îmbrăcată în pijamale şi ţinând în mână un cuţit. Poliţiştii au luat date de la martori şi au făcut câteva verificări de rutină.

Ipoteza unei crime pare absurdă dar lipsesc biletul tradiţional al sinucigaşei şi motivaţia. Trupul  Luizei  a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei. Tatăl, inginer, mama, profesoară au aflat de incident după câteva ore. Spre seară la morgă nu era decât o lumânare aprinsă şi nici o floare. Până la aflarea rezultatelor oficiale ale anchetei desfăşurate de poliţie  redacţia noastră a demarat o anchetă jurnalistică. Am reuşit să aflăm următoarele amănunte care pot explica cumva psihologic acţiunea Luizei.

Fata făcea parte dintr-o familie cu un tată turbulent, violent în limbaj cu părinţii care, până acum câţiva ani îşi bătea destul de des soţia. Luiza era retrasă de câţiva ani şi de când a venit de la Facultate ieşea rar din casă, doar până la magazinul de la parter. Nu avea prieteni dar în dimineaţa zilei de vineri un tânăr ce purta o căciulă albă a întrebat un vecin unde locuieşte familia Popescu şi a urcat la etajul 7.

Vizita acestuia la familia Popescu avea loc după ce părinţii fetei plecaseră la serviciu iar Luiza nu putea fi decât singură acasă. Fata era văzută des fumînd singură pe balcon cu un aer trist, nu vorbea cu vecinii , nu mai dădea nici bună ziua acestora deşi în adolescenţă era amabilă cu lumea şi se juca cu alţi copii de pe scara blocului. Tatăl este fire închisă care nu o lăsa să iasă în lume, şi care purta des discuţii în contradictoriu cu vecinii.

Recent, la schimbarea ţevilor de pe coloana cu alimentare de apă caldă a făcut un scandal monstru instalatorului pe care l-a găsit în casă deşi acestuia îi permisese accesul doamna Popescu. Rudele mamei, tatălui şi fetei nu prea veneau în vizită. Nu suntem specialişti în psihologie, cu atât mai puţin în cea a suicidului, dar credem că un psiholog care ar lega aceste date ar putea găsi o explicaţie pentru sinuciderea Luizei, cea care a fost şi nepoata unui primar din Vâlcea. (T.G.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe