Şmecherii de la asigurări

miercuri, 4 februarie 2009

Şmecherii de la asigurări

Vâlcea s-a umplut de sedii ale firmelor de asigurări de pe piaţa din România. Din păcate însă multe dintre ele au un personal cu mari lacune profesionale. Cu venituri care ţin direct de numărul asigurărilor încheiate, de valoarea primelor acestora dar şi de cheltuieli cât mai mici societăţile de asigurări din Vâlcea scot peri albi multor clienţi. O categorie aparte de clienţi o formează cei care şi-au asigurat terenuri şi imobile mai mult forţat. Asigurările au fost obligatorii pentru că imobilele au fost cumpărate cu credite iar banca care a acordat creditul a solicitat asigurare.

Puţini vâlceni ştiu însă că dacă vor avea probleme cu imobilele, dacă acestea vor fi afectate de ploi, zăpezi, îngheţ, inundaţie, incendiu etc au şanse minime de a primi despăgubiri. Asiguratorii consideră buni banii primiţi periodic de clienţi, dar nu vor aproape niciodată să plătească daune. Găsesc fel de fel de chichiţe iar inspectorii de daune par nişte indivizi plătiţi special penntru a nu acorda daune clienţilor şi a-i scote din minţi pe aceştia.

Lideri pe piaţa judeţeană în păcăleli de acest gen par a fi cei de la Omniasig. Când veţi apela la ei pentru o asigurare de imbobil insistaţi să vă arate o situaţie oficială a numărului persoanelor care şi-au asigurat proprietăţi anul trecut şi a numărului daunelor plătite de fiirmă. Cel mult în două cazuri anual şi alea probabil cu multe intervenţii, Omniasig a acceptat plata daunelor. Această societate, dar din păcate nu e singura, oferă surprize şi celor care au asigurări CASCO pentru autovehicole.

Nu este exclus să te trezeşti în urma unui accident cu maşina distrusă integral iar apoi din dosar să dispară pozele care atestă dauna şi să rămâi cu gura căscată şi nici un leu primit despăgubire. „Asiguratorii“ au reuşit să păcălească destui vâlceni, pe care i-au determinat să-şi încheie poliţe de asigurare personale, de viaţă, pensii private etc. Toată şleahta asta îmbrăcată elegant cu poşete sau genţi diplomat în mână şi cu aere de oameni importanţi, care aleargă non stop după clienţi, uită să spună fiecărui potenţial asigurat, un lucru esenţial.

Cât va achita în total pe toată perioada asigurării firmei şi cât va primi în total la final. Poţi plăti 15 ani o poliţă iar la final să iei jumătate din banii plătiţi deşi în toată această perioadă banii tăi au produs prin investiţii financiare alţi bani. Ce se întâmplă cu diferenţa? Păi umflă veniturile marilor directori din reţea care se lăfăie cu venituri exorbitante, cu prime şi vacanţe în ţări exotice. Un sfat pe care îl dăm celor care volens nolens trebuie să se asigure, pe ei, autoturismul proprietate sau vreun imobil.

Căutaţi pe internet date despre firma asiguratoare, citiţi ce a scris despre această companie presa locală sau centrală în ultimii ani şi mai ales solicitaţi celui care vă încheie asigurarea să vă dea numere de telefon ale unor clienţi care au fost depăgubiţi. Contactaţi-i pe aceştia şi vedeţi în cât timp şi-au luat banii şi după câte demersuri birocratice!

Fiecare companie de asigurări are unele condiţii defavorabile potenţialilor clienţi. Notaţi-le separat şi alegeţi în final pe aceea în care suma dezavantajelor ce le aveţi este cea mai mică. Şi încă ceva. Nu uitaţi că sediile elegante ale celor care vă asigură, autoturismele care le folosesc, celularele şi hainele de firmă sunt achiziţionate din bani luaţi clienţilor. Cu cât acestea par mai scumpe cu atât daunele plătite asiguraţilor vor fi mai rare şi mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe