Deputatul Samoil Vîlcu va mentine o legatura strânsa cu primarii

miercuri, 4 februarie 2009

• Pentru a vedea cu ce probleme se confrunta,

Deputatul Samoil Vîlcu va mentine o legatura strânsa cu primarii

PD-L si-a stabilit prioritatile pentru actuala sesiune parlamentara. Acestea vizeaza modificarea sistemului de vot uninominal, astfel încât alegerea Parlamentului sa reflecte în totalitate vointa cetatenilor, eliminarea imunitatii senatorilor si deputatilor, descentralizarea, modificarea legii privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, elaborarea legii salarizarii unice, initierea unor legi privind izolarea termica a locuintelor si reducerea numarului de ordonante de urgenta ale Guvernului.

O alta prioritate în plan legislativ  este aprobarea proiectelor bugetului de stat si al asigurarilor sociale pe anul 2009: „În primul rând ne asteapta o sesiune de primavara nu prea usoara, tinând cont ca va începe dezbaterea bugetului pe 2009. Prin propunerile pe care le vom face, în calitate de parlamentari ai PD-L, vom sustine actualul Guvern.

În ceea ce priveste activitatea din primele zile ale sesiunii parlamentare, pot sa spun ca deputatii au trebuit sa se pronunte si asupra unor ordonante simple sau ordonante de urgenta, emise de fostul Guvern, care nu au fost analizate de Legislativul trecut. De asemenea, ne propunem sa recâstigam încrederea cetatenilor în Parlament, prin modificarea Regulamentelor celor doua Camere, ceea ce ar putea însemna o crestere a transparentei Parlamentului.

Eu si colegii mei avem câteva initiative legislative, pe care le vom armoniza si le vom prezenta atunci când vor avea o forma finala. Proiectele mele vor fi legate de atragerea fondurilor europene si modernizarea infrastructurii. Voi mentine o legatura strânsa cu primarii, pentru a vedea cu ce probleme se confrunta”, sustine  Samoil Vîlcu, deputat PD-L în Colegiul nr.2, Râmnicu Vâlcea Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe