Cristian Buican va inaugura doua birouri parlamentare - în Calimanesti si Brezoi

miercuri, 4 februarie 2009

• Parlamentar activ

Cristian Buican va inaugura doua birouri parlamentare - în Calimanesti si Brezoi

Petre Coman

În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, Cristian Buican a fost ales deputat în Colegiul uninominal nr. 5 din partea Partidului National Liberal. Cristian Buican a fost desemnat membru în Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor. În prezent, face parte din Grupul parlamentar al PNL, grup condus chiar de fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Deocamdata, deputatul PNL Cristian Buican va deschise doua birouri parlamentare în teritoriu – la Calimanesti si Brezoi. Cele doua birouri parlamentare au necesitat amenajari si dotari, astfel ca la sfârsitul acestei saptamâni se vor inaugura oficial cele doua spatii publice. Persoana de legatura este Sebastian Fârtat (telefon: 0742.014.130).

În ceea ce priveste prioritatile în actuala legislatura a Camerei Deputatilor, Cristian Buican spune ca are în vedere sa propuna si sa sustina modificarea Legii amenajarii teritoriului. „În acest sens, s-a dat o ordonanta a guvernului, însa prevederile acesteia trebuie îmbunatatite în urma consultarilor cu reprezentantii consiliilor locale si ale Ordinului Arhitectilor”, ne-a declarat deputatul Cristian Buican.

O alta prioritate pentru parlamentarul liberal o reprezinta adoptarea Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului cu privire la delegarea serviciilor publice de apa si canal catre operatori regionali. „Înca de când eram vicepresedinte al Consiliului Judetean Vâlcea am aflat ca pentru a obtine fonduri europene prin Programul Operational Sectorial de Mediu, este nevoie de crearea unui singur operator regional prin fuziunea dintre Acvarim si Apavil.

Proiectul de lege este în dezbatere la comisia parlamentara si sunt interesat sa îmbunatatesc legea”, ne-a mai precizat deputatul Cristian Buican. Anul trecut, prin intermediul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Consiliul Judetean Vâlcea a accesat fonduri de la Uniunea Europeana pentru realizarea Master Planului în domeniul apei si apei uzate, si în baza caruia sa se elaboreze un studiu de fezabilitate, care va fi finantat din fondul de coeziune, în cadrul Programului Operational Sectorial - Mediu.

În acest sens, au avut loc mai multe întâlniri, atât la sediul Consiliului Judetean Vâlcea, cât si la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, la care au participat reprezentantii operatorilor (APAVIL si ACVARIM), inclusiv ai firmei de consultanta ILF Dahlem din Austria. În luna decembrie 2008 s-a predat Master Planul care cuprinde: lista cu cele 28 de aglomerari urbane participante stabilite la nivel de judet; lista cu investitiile prioritare în domeniul apei si apei uzate.

Valoarea aprobata pentru judetul nostru este de peste 100 milioane de euro, din care, 85 milioane de euro de la Uniunea Europeana, 13 milioane de euro contributie nationala, 2 milioane de euro contributie proprie. Pentru accesarea acestor fonduri, este absolut necesar ca si Primaria Râmnicului sa adere la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „APA Vâlcea” si sa se realizeze fuziunea dintre cei doi operatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe