Surpare controlata la Ocne, în primavara

duminică, 1 februarie 2009

Surpare controlata la Ocne, în primavara

Operatiunea de surpare controlata de la Ocnele Mari va avea loc cel mai probabil în primavara acestui an. Între timp, autoritatile sunt în continuare în lipsa de solutii si de explicatii pentru sinistrati, care ar ramâne pe drumuri în cazul unui cutremur.

Fara raspunsuri

Problemele existente în câmpul I de sonde par sa ridice multe întrebari în rândul cetatenilor din Ocnele Mari, iar cei în masura nu au înca raspunsuri la ele. Faptul ca nici cei care se afla în câmpurile III si IV nu sunt siguri de ce li s-ar putea întâmpla într-un viitor apropiat face ca situatia de la Ocnele Mari sa devina din ce în ce mai delicata. „De noua ani nu s-a facut nimic aici. Orasul asta moare pe zi ce trece si pe altii nu îi intereseaza nimic. Numai vorbe. Ne-am saturat”, a declarat un localnic. Oamenii au primit asigurari din partea profesorului Florian Zamfirescu din cadrul Universitatii Bucuresti ca în urmatoarele doua luni nu vor exista prabusiri în Ocnele Mari.

Zamfirescu le-a spus oamenilor ca se fac toate demersurile posibile pentru ca prabusirile din 2005 sa nu mai aiba loc, chiar daca specialistii nu au facut în ultimii ani altceva decât sa construiasca un dig si sa monitorizeze situatia, nesiguri înca de dimensiunea unei noi revarsari de saramura. „Eu nu sunt responsabil cu nimic pentru aceasta situatie. Este o mostenire din anii 60, care trebuie rezolvata acum. Eu nu raspund pentru nimic”, a declarat Florian Zamfirescu.

Surpare controlata la primavara

Primarul orasului, Petre Iordache spune ca este optimist cum ca surparea va avea loc în mod controlat, în primavara acestui an si ca nu vor fi probleme pentru localnici. „Miscarile din zona cavernei s-au amplificat din luna decembrie, dar situatia este sub control. S-a mai construit un dig de retentie, iar restul de saramura va ajunge, pe conducta, la combinatul chimic sau se poate deversa în Olt.

Specialistii spun ca fenomenul se va produce la primavara, odata cu dezghetul. Acum se pompeaza saramura, tavanul cavernei scazând în mod controlat. Trebuie sa recunoastem si ca s-a exploatat în mod irational. Pentru orice eventualitate, am pus deja la punct un serviciu pentru situatii de urgenta al Primariei Ocnele Mari, dotat cu doua motopompe, scari, corturi, cizme, etc. Surparea se va produce cel mai probabil în luna mai.” – spune primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe