Directoriada 2009 - terorism politic!

duminică, 1 februarie 2009

Directoriada 2009 - terorism politic!

Obiectivul major al guvernarii PNL a fost cresterea nivelului de trai al populatiei. Acest lucru s-a realizat si ne-am dori ca veniturile cetatenilor sa creasca în acelasi ritm si în noua guvernare!

Schimbarea unor directori de institutii nu a reprezentat pentru PNL un scop în sine ci doar un mijloc de a fi siguri ca politicile guvernamentale vor fi, poate, mai bine puse în practica. Dovada sunt multele institutii unde au ramas si acum directorii din perioada PSD, care au acceptat sa coopereze pentru binele cetateanului, pentru ca noi am pus accentul pe continuitate si profesionalism:

Garda de Mediu, Directia Finantelor Publice, Drumurile Nationale, Directia de Sport, Garda Financiara, Casa Judeteana de Pensii, Autoritatea de Sanatate Publica, Posta Româna, Metrologia, Rezervele Statului, Exploatarea Miniera Rm. Vâlcea, Exploatarea Miniera Berbesti, Inspectia Sanitara Publica, Oficiul Concurentei, Inpectoratul pentru Situatii de Urgenta, APAVIL, Directia de Conservare si Promovare a Patrimoniulul Cultural, Oficiul de Seminte, Teatrul Anton Pann, Arhivele Judetene,  RADEF, Unitatea pentru Ameliorare si Reproductie Zootehnica, Statiunea de Cercetare Pomicola Rm. Vâlcea, Registrul Comertului etc.

La alte institutii directorii au iesit la pensie dupa câteva luni si locul lor s-a ocupat prin concurs. Altii au considerat ca vor avea o raspundere mai mica pe post de adjunct iar postul lor vacantat a fost ocupat tot prin concurs: Apele Române, Directia Muncii, Inspectoratul Teritorial pentru Handicapati, Autoritatea Rutiera Româna, Casa de Asigurari de Sanatate, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Directia Agricola si Dezvoltare Rurala, Inspectoratul Teritorial de Munca, Inspectoratul de Politie, Jandarmerie, Curtea de Conturi, Directia de Cultura, Directia Generala pentru Protectia Copilului, Vama, Oficiul de Consultanta Agricola, SRI etc.

Fac mentiunea ca unele institutii le-am trecut doar cu titlu de inventar pentru ca acolo nu au existat ingerinte politice fiind structuri total depolitizate (Curtea de Conturi, Oficiul pentru Concurenta, Politie, Jandarmerie, Registrul Comertului, SRI etc).
Alte institutii fiind noi, nu a trebuit sa genereze schimbari: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Agentia de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, Agentia de Plati Sociale.

Dupa ce ne-am despartit de PD au ramas pe functii, pâna azi, directorii PD de la: Spitalul Judetean de Urgenta, Agentia de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, Directia Judeteana de Sport, Taberele ªcolare, Inspectoratul de Sanatate Veterinara, Agentia de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Munca etc.

Deci unde sunt zecile de institutii „decapitate” de liberali? Victimizari ieftine care sa acopere pentru liderii PSD si PD-L nerabdarea de a împarti totul, pâna si pe impiegatii de la barierele CFR!

Peste 50% din institutiile mari nu si-au schimbat conducatorii si s-a mers pe profesionalism!

La nivel de directori de scoli s-au facut unele schimbari, în timp, prin demisii, controale, pensionari. Acestea au fost poate exagerate ca numar. Dar si numarul directorilor de scoli, ramasi în functie este unul foarte mare. Iar ocuparea posturilor s-a facut respectând legea. Reamintesc însa ca 2 ani a fost la conducere Alianta DA (PD a avut aceeasi „contributie” ca PNL) iar PSD procedase cu directorii de scoli mult mai drastic (i-a pesedizat pe toti).

Fac precizarea ca eu, Emilian Frâncu, nu am avut de ce sa ma amestec la un nivel asa de jos de schimbare, pentru ca nu aveam timp si nici nu ma interesa problema, dar rauvoitorii au ajuns sa-mi puna în cârca orice schimbare într-o institutie pentru a ma denigra si a ma transforma în inamicul public nr.1 din Vâlcea, desi am fost poate singurul care a stavilit eventualele dorinte de schimbare ale unor membri PSD sau PD la marile institutii.

Regret ca acum se revine la situatia neplacuta de dinainte de 2005 când, de frica, terorizati continuu, multi specialisti cedau psihic, demisionau sau se înscriau în PSD, doar pentru a putea sa-si duca la capat proiectele. La Vâlcea, cel putin, ne-am întors cu 8 ani în urma iar practicile FSN-iste sunt continuate!

                                                                                                                    
Emilian FRÂNCU
                                                                          
Presedinte PNL Vâlcea
29.01.2009                                                                                             

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe