Declaratiile fiscale pot fi depuse online la ITM

duminică, 25 ianuarie 2009

Declaratiile fiscale pot fi depuse online la ITM

Inspectia Muncii pune la dispozitia angajatorilor o aplicatie online pentru transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor în format electronic si pentru depunerea declaratiilor fiscale. Acest portal vine în sprijinul angajatorilor care au acces la internet si care vor sa foloseasca o modalitate moderna si eficienta de lucru cu Inspectoratul Teritorial de Munca.
Depunerea on-line a declaratiei fiscale privind stabilirea comisionului datorat si a declaratiei inventar se face dupa obtinerea de catre angajator a datelor de autentificare si acces, respectiv ,,nume utilizator” si ,,parola”.

Acestea se elibereaza de catre inspectoratul teritorial de munca, în baza unei împuterniciri semnata si stampilata de reprezentatul legal al angajatorului, însotita de o copie a certificatului de înmatriculare, codul de identificare fiscala sau a actului de identitate, dupa caz. Adresa de e-mail valida, este absolut necesara pentru a face confirmarea obtinerii datelor de autentificare si pentru activarea accesului pe portal.

Daca angajatorul a ridicat ,,nume utilizator” si ,,parola” pentru depunerea on-line a declaratiilor fiscale si doreste utilizarea acestora si pentru transmiterea on-line a registrului electronic, trebuie sa solicite acest lucru la sediul inspectoratului teritorial de munca, urmeaza ca în 24 de ore de la solicitare sa se activeze accesul on-line pentru registrul electronic utilizând datele primite deja pentru declaratii.

,,Fiecare angajator care a solicitat de la ITM parola de acces la portal, a primit un email de confirmare pe o adresa de email înregistrata în baza noastra de date din împuternicirea semnata si stampilata de reprezentantul legal al angajatorului, adresa de email care trebuie sa fie valida”, a declarat Ion Nicolaescu.

Odata cu accesarea linkului se realizeaza activarea contului aferent angajatorului. Intrarea pe acest cont se face folosind userul si parola date de ITM pe hârtie plic sigilata, accesând adresa web: http://declaratii.inspectiamuncii.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe