Ion Tudor, subprefect PD-L

duminică, 11 ianuarie 2009

Ion Tudor, subprefect PD-L

Conducerea organizatiei judetene Vâlcea PD-L a stabilit candidatii acestei formatiuni pentru ocuparea celor doua functii de subprefect al judetului, in cazul in care aceste posturi ar fi vacantate prin hotarare de Guvern.

„Cei doi candidati, stabiliti prin vot, sunt fostul deputat Petre Ungureanu si fostul candidat in colegiul uninominal Horezu, Ion Tudor. Ei vor fi propusi de noi pentru a fi numiti in cele doua posturi de subprefect al judetului“ a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, senatorul Dorel Jurcan, presedintele PD-L Valcea.

Petre Ungureanu a renuntat sa mai candideze, in noiembrie 2008, pentru un nou mandat de membru al Camerei Deputatilor, dupa ce in mandatul 2004-2008 a reprezentat PNL, apoi PL-D si, in cele din urma, PD-L. De profesie avocat, in ultimii 15 ani Ungureanu a fost consilier judetean din partea PNTCD, ulterior a fost presedintele filialei judetene a Uniunii Fortelor de Dreapta (UFD), condusa de Varujan Vosganian, iar apoi, dupa fuziunea UFD-PNL, a devenit vicepresedinte al PNL si deputat.

In 2007, Petre Ungureanu a plecat din PNL si a fost desemnat presedinte al filialei judetene a PL-D, iar dupa fuziunea PD-PL-D a devenit membru al partidului condus de Emil Boc. Fost cadru militar, actualmente om de afaceri, Ion Tudor a candidat in 2004, fara succes, pentru un mandat de senator din partea PSD.

In 2007, el a devenit presedinte al organizatiei municipale Ramnicu Valcea a PSD, pana in primavara anului trecut, cand a intrat in conflict cu conducerea judeteana a partidului. Tudor s-a inscris in PD-L si a candidat pentru un mandat de deputat in colegiul uninominal Horezu, pierzand in fata fostului sau coleg, deputatul PSD Aurel Vladoiu.

Familia lui Ion Tudor detine mai multe societati comerciale din unele domenii ale industriei, transporturilor si turismului balnear, precum si un post de televiziune. Intrebat despre perspectivele actualului subprefect apolitic Anuta Handolescu - fosta membra a PD si fost prefect al judetului in perioada 2005-2007 -, senatorul Dorel Jurcan a spus ca "PD-L Valcea regreta ca nu o poate sustine in continuare".

In cazul modificarii actualei legi a prefectilor si subprefectilor, potrivit algoritmului coalitiei de guvernare, Prefectura Valcea ar urma sa fie condusa de un prefect desemnat de PSD si de doi subprefecti numiti de PD-L. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe