La Rm. Valcea a fost prezentat Managerul Energetic

duminică, 28 decembrie 2008

La Rm. Valcea a fost prezentat Managerul Energetic

România are o noua meserie Printre cerintele Uniunii Europene prevazute în capitolul Energie – Mediu, transpuse în legislatia nationala si care se regasesc si în Strategia Guvernului cu privire la eficientizarea energetica, exista doua cu importanta majora pentru sectorul energetic: reducerea intensitatii energetice cu 40% în urmatorii 5 ani si deschiderea pietei en-gros de energie electrica la 100%. Lipsa de personal specializat care sa contribuie la operarea si optimizarea sistemului energetic, in special la nivel de consumatori economici, este principalul motiv pentru care in Romania eficienta energetica este doar un deziderat.

În acest context, Total Electric Oltenia a prezentat vineri, 19 decembrie, finalizarea proiectului privind introducerea unui nou standard ocupational. Proiectul realizat se numeste „Elaborarea unui Proiect de Standard Ocupaţional pentru formarea managerilor energetici – EPSO”  şi a avut drept scop formarea profesională a 15 responsabili energetici din cadrul întreprinderilor de stat şi private din Regiunea Sud-Vest Oltenia, fiind realizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Valcea, Electra Total Consulting şi HR Creative Energy.

Obiecivul proiectului a fost dezvoltarea adaptabilităţii forţei de muncă în vederea dobândirii de noi cunoştinţe şi competenţe în managementul energetic. Utilizarea eficientă a energiei electrice, creşterea competitivităţii şi asigurarea unui management eficient sunt principalele beneficii ale implementarii acestui proiect, prin formarea profesională a 15 responsabili energetici in cadrul întreprinderilor de stat şi private din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Astfel, dezvoltarea unui nou Standard Ocupaţional pentru Managerul Energetic s-a realizat prin introducerea în Clasificarea Ocupaţiilor din România a unei noi ocupaţii, cea de manager energetic. A fost elaborat un Program de Formare Profesională privind Managerul Energetic si s-au identificat deprinderile şi cunoştinţele pe care să le dobândească grupul ţintă în urma parcurgerii unui program de formare pentru a fi capabil să îndeplinească activităţile descrise în Proiectul de Standard Ocupaţional.

Au fost elaborate, organizate şi desfăşurate cursuri de management energetic, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Valcea. Cursurile se adresează deopotrivă responsabililor energetici, care doresc să dobândească competenţe în domeniul managementului energetic, cât şi agenţilor economici care doresc să deţină un personal calificat şi competent, capabil să aducă contribuţii importante la maximizarea profitului întreprinderii
   
In cadrul evenimentului organizat de Total Electric Oltenia si Camera de Comert si Industrie Valcea, au fost prezentate Standardul Ocupaţional pentru managerul energetic, programul de Formare Profesională, cursul pentru management energetic si cele 15 proiecte aplicative de eficienţă energetică elaborate de grupul ţintă.

„Sarbatorim rezultatul unei munci extrem de laborioase si in acelasi timp plina de satisactii: un program de formare profesionala implica o dorinta si o inclinatie spre excelenta, iar managerii energetici de astazi vor fi cu siguranta promotorii celei mai importante valori de maine: profesionalismul” a spus Constantin Darzan, Presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Total Electric Oltenia S.A..

ompania Total Electric Oltenia S.A. este furnizor de energie electrica si face parte din grupul Energy Services Group, infiintat in 2007 cu scopul de a oferi servicii integrate in domeniul energetic. Din grup mai fac parte o companie de tip ESCO – Electra Total Consulting, o companie de formare profesionala – HR Creative Energy si un consultant juridic – Profi Count.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe