Cadouri pentru copii si batrâni, de la institutiile vâlcene

duminică, 21 decembrie 2008

Cadouri pentru copii si batrâni, de la institutiile vâlcene

Fie ca este vorba despre institutii publice, administratii locale sau societati comerciale, mai multi vâlceni sau grabit sa-l ajute în aceasta perioada pe Mos Craciun sa poata aduce cadouri pentru copii sau batrâni. Chiar daca unii dintre ei au facut acest gest pentru imagine, „fericitii” preferati de Mos sunt cei care câstiga în acest caz.

Cadouri pentru batrâni

Pâna la finele lunii noiembrie, Consiliul de Conducere al Filialei Judetene Vâlcea a U.G.P.R. a acordat ajutoare banesti nerambursabile pentru 935 de pensionari cu pensii mici si foarte mici, membri ai CAR Pensionari Vâlcea si ai U.G.P.R. Filiala Vâlcea, bani cu care batrânii vor putea face fata cheltuielilor de sarbatori. Valoarea totala a ajutoarelor a fost de 30.286 de lei, ceea ce reprezinta 94,70% din subventia de 32.000 de lei primita de la U.G.P.R. Au beneficiat de aceste ajutoare pensionarii cu mai putin de 400 de lei lunar.

Daruri pentru copii, în comunele vâlcene

Majoritatea primarilor vâlceni au încercat si ei sa-l ajute pe Mos Craciun sa dea cadouri copiilor saraci. La Berislavesti, doi Mosi Craciuni primesc vizitatorii, iar în fata cladirii troneaza un imens brad, împodobit cu zeci de globulete. 500 de elevi din localitate au primit de asemenea cadouri de sarbatori, în valoare de câte 20 de lei fiecare. Lor li se adauga 15 familii de vârstnici, fiecare beneficiind de câte o punga cu produse alimentare, în valoare de 50 de lei. La Valea Mare, primarul Constantin Briceag a pregatit cadouri de 300 de milioane de lei vechi, o parte din bani provenind din sponsorizari.

Copiii de la trei scoli generale si gradinite din Mateesti au primit si ei cadouri, drept multumire pentru spectacolul pe care l-au oferit invitatilor si lui Mos Craciun. Primaria Râmnicului a oferit, de asemenea în aceasta perioada 350 de pachete pentru copiii de la patru centre de plasament din Râmnic. „Sunt atâtea cadouri, încât nici nu le pot tine. Sunt foarte multe si plasa e foarte grea”, ne-a spus, cu ochii plin de bucurie, un baiat în vârsta de zece ani de la Centrul de plasament nr. 5 din Râmnic.

O fetita de la Serviciul de plasament de tip familial era foarte bucuroasa ca venise Mosul si în acest an. „Nici nu ma gândeam ca mai vine Mos Craciun, la câte prostii am facut în ultimul timp. Dar uite, plasa mea de cadouri e plina”, ne-a marturisit fetita în vârsta de 12 ani. În aceasta perioada, Primaria Râmnicului a oferit aproximativ 7.000 de pachete-cadou râmnicenilor. Aproape 4.200 dintre acestea, continând dulciuri, portocale si alte cadouri surpriza, în valoare de aproximativ 20 lei fiecare, au ajuns la copiii din 28 de unitati de învatamânt prescolar din municipiu.

Conducerea Primariei Milcoiu a obtinut o sponsorizare de la Bucuresti, constând în îmbracaminte si încaltaminte, darurile fiind oferite copiilor la serbarea pomului de Craciun, alaturi de alte cadouri, pentru toti copiii din comuna, dar si de parintii cu o situatie materiala precara. La Rosiile, primarul Stefan Marinescu le-a facut cadou copiilor din localitate câteva parculete de joaca la cele mai importante unitati de învatamânt, „dotate” cu tobogane, leagane, bancute si alte sisteme de joaca pentru elevi si prescolari. La Ocnele Mari, Fundatia „Inima pentru inima” si Parohia Traistari au organizat un festival la sala de cultura din localitate, la care au fost împartite cadouri pentru copiii de la Centrul de Socializare Copacelu si celor de la Centrul de Zi de la Ocnele-Mari.

De sarbatori, primarul de la Runcu, Maria Dina a acordat diplome si bani pentru 12 cupluri care au împlinit cinci decenii de casatorie, iar primarul de la Perisani pastreaza „traditia” de a organiza pomul de iarna pentru localnici. Joi, 18 decembrie cei 400 de scolari si prescolari din Perisani au primit din partea Primariei cadouri de 25 de lei fiecare. Mos Craciun a venit si pentru cele 500 de persoane vârstnice si cu situatie financiara precara, oferindu-le alimente în valoare de 30 de lei pachetul.

Un televizor si o combina, de la jandarmi

La Centrul de plasament  nr. 5. au fost prezenti si reprezentantii Jandarmeriei Vâlcea, care au adus în dar un televizor color si o combina. Acelasi Mos Craciun jandarmeresc s-a deplasat la sfârsitul saptamânii trecute si la Gradinita Sud din Râmnicu Vâlcea, pentru a oferi grupei de copii condusa de Florentina Ispir, cu care unitatea are încheiat un parteneriat de colaborare, o mini-combina muzicala. Luni, jandarmii vâlceni vor oferi cadouri constând în alimente veteranilor de razboi jandarmi sau vaduvelor acestora din judetul Vâlcea.

Mosul va fi din nou prezent în ajun de Craciun, la ora 12.00, în curtea Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, la bordul unei masini de interventie. Aici, 48 de copii ai jandarmilor, împreuna cu parintii sau bunicii îl vor astepta pe Mos, pentru a-i recita poeziile si pentru a primi cadouri. Cinci jandarmi si doua formatii de colindatori din casele de copii aflate în Râmnicu Vâlcea vor prezenta copiilor colinde din traditia populara. „Banii necesari pentru oferirea acestor cadouri au fost oferiti de Regiunea 2 Vâlcea a Asociatiei Internationale a Politistilor, din care fac parte si 141 de jandarmi vâlceni, dar si prin contributia benevola a personalului Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea.”  a precizat seful IJJ Vâlcea, colonelul Ion Idu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe