Minea îşi poate lua ADIO de la parcarea Motelului Capela

miercuri, 10 decembrie 2008

Minea îşi poate lua ADIO de la parcarea Motelului Capela

• municipalitatea va promova acţiune în revendicare a terenului în suprafaţă de 700 metri pătraţi, aflat în vecinătatea Motelului Capela

În urmă cu mai mult de 9 ani, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat propunerea de înregistrare şi însuşire, ca făcând parte din domeniul public al municipiului, a două terenuri, respectiv „parcare publică”, în suprafaţă de 700 metri pătraţi, situată pe aleea Castanilor, în vecinătatea Motelului Capela, şi suprafaţa de 15.618 metri pătraţi, situată în zona de agrement Ostroveni – Sălcioara. Numai că cele două suprafeţe de teren au fost cuprinse şi în certificatele de atestare a dreptului de proprietate ale fostei societăţi SC ALUTUS SA, actuala SC BATROSCOM SA, ambele societăţi aparţinând omului de afaceri Nicolae Minea.

Numai că în cursul lunii noiembrie din acest an, Direcţia Administraţie, Juridic, Contencios din cadrul Primăriei Râmnicului a elaborat Raportul nr. 42.991, prin care supunea spre dezbatere Consiliului Local adresa SC BATROSCOM SA, înregistrată la Primăria muncipiului sub nr. 41.446 din 05.11.2008, referitoare la cererea de radiere din anexele Hotărârii Consiliului Local nr. 96/1999 (însuşirea inventarului domeniului public al municipiului) a două poziţii în care sunt înscrise bunuri imobile - terenuri, despre care susţine că-i aparţin.

În aceste condiţii, Direcţia Administraţie, Juridic, Contencios din cadrul Primăriei Râmnicului a propus Consiliului Local două variante pentru reglementarea situaţiei juridice a celor două imobile – terenuri, respectiv : varianta 1 - radierea imobilelor din lista anexă la Hotărârea Consiliului Local nr. 96/1999, sau varianta 2 - promovarea unei acţiuni în revendicare la instanţele de judecată pentru compararea actelor administrative prin care se atestă atât dreptul de proprietate al municipiului, cât şi dreptul de proprietate al SC BATROSCOM SA.

Până la urmă consilierii locali au aprobat varianta 2, respingând cererea formulată de SC BATROSCOM SA referitoare la radiere din anexele Hotărârii Consiliului Local nr. 96/1999 a poziţiilor în care sunt înscrise bunuri imobile – terenuri, respectiv „parcare publică”, în suprafaţă de 700 mp, situată în vecinătatea Motelului Capela, şi suprafaţa de 15.618 mp, situată în zona de agrement Ostroveni – Sălcioara, anexe atestate prin Hotărârea Guvernului nr. 1362/2001. Consecinţă a respingerii cererii formulate de către SC BATROSCOM SA, municipiul, prin aparatul de specialitate al primarului, va promova acţiune în revendicare a celor două suprafeţe de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe