Reducerea producţiei Oltchim afectează şi CFR Marfă

miercuri, 26 noiembrie 2008

Reducerea producţiei Oltchim afectează şi CFR Marfă

Reducerea producţiei de la combinatul chimic vâlcean, dar şi numărul din ce în ce mai mic de autoturisme vândute în ultima perioadă afectează şi CFR Marfă. Conducerea companiei de transport a anunţat că transportul pe calea ferată comandat până acum de firmele care activează în domeniul construcţiilor de maşini şi ale companiei Lafarge s-au prăbuşit la 50% în luna octombrie, iar exportul de fier vechi a ajuns la zero.

Diminuarea drastică a importurilor şi exporturilor la marile combinate din ţară, printre care şi Oltchim a dus de asemenea la scăderea traficului de marfă cu 10%, reprezentanţii CFR Marfă estimând încasări mai mici cu 20% în ultimele două luni din 2008.

Veniturile din luna octombrie au scăzut cu 10% şi, în cel mai fericit caz, estimăm pentru lunile noiembrie şi decembrie o diminuare a încasărilor de până la 20%, ca urmare a crizei cu care se confruntă companiile din industria chimică, a lemnului, oţelăriile şi industria constructoare de maşini. Numai pe luna octombrie am avut pierderi de 6-7 milioane de euro şi până la sfârşitul anului e posibil ca acestea să ajungă la aproape 20 de milioane euro, din bugetul de venituri prognozat pentru acest an, de 500 de milioane euro", a declarat directorul general adjunct al CFR Marfă, Călin Graţian.

De când a început criza, combinatul ArcelorMittal Galaţi nu se mai aprovizionează cu marfă, în condiţiile în care în lunile anterioare existau cereri de transport pe calea ferată şi de 1.000 de vagoane. La fel s-a întâmplat şi cu combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş mai livrează doar sporadic marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe