Bătăi electorale la Vâlcea

miercuri, 26 noiembrie 2008

Bătăi electorale la Vâlcea

Inspectoratul de Poliţie Vâlcea a primit săptămâna trecută patru sesizări  de la diferiţi candidaţi care reclamau distrugerea materialelor electorale sau bătăi între susţinători ai unor formaţiuni politice opuse.

Afişe rupte la Drăgăşani

Candidatul liberal pe colegiul Drăgăşani la Camera Deputaţilor, Zvetlana Preoteasa a sesizat vineri dimineaţa poliţia că afişele din mai multe localităţi arondate colegiul său fuseseră rupte. Principalii suspecţi sunt mai multe persoane angrenate în campania electorală a contracandidatului de la PSD, Vasile Bleotu. Poliţiştii nu au reuşit însă să pună mâna pe făptaşi, chiar dacă mai mulţi cetăţeni din comunele cu pricina au confirmat spusele candidatei PNL.

Bătut de un candidat la Senat

Tot vineri, la poliţie a ajuns o altă reclamaţie, din partea fiului viceprimarului din Goleşti. Marian Ropină s-a prezentat la poliţie susţinând că două persoane, printre care şi un candidat la funcţia de senator din partea PSD l-ar fi bătut pe o uliţă din Goleşti. „La data de 17 noiembrie a.c., la ora 23.00, în timp ce se afla la părinţii săi, în comuna Goleşti, judeţul Vâlcea şi se deplasa pe o uliţă, a observat autovehiculul de serviciu al fratelui său, Ion, care era imobilizat de două persoane, una fiind candidat la Senat din partea unui partid politic, persoană pe care o cunoştea de pe afişele electorale.

I-a întrebat pe cei doi despre motivul imobilizării fratelui său, dar aceştia l-au lovit cu pumnii şi diverse obiecte contondente pe care le aveau asupra lor, după care au fugit.”, spune Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Vâlcea. Fiul vicelui din Goleşti a ajuns la Spitalul Judeţean, pentru îngrijiri medicale.

Reclamaţie de la primar

Bannerele candidaţilor PSD şi PDL au fost distruse la Roşiile. Primarul din localitate a anunţat poliţia pe 20 noiembrie că cinci bannere ale candidaţilor PSD şi PDL, amplasate pe traseul Romaneşti – Roşiile fuseseră tăiate. Poliţiştii nu au reuşit să-i identice pe autorii acestor distrugeri. Mai puţin norocos a fost Marian Jega, (24 de ani), din Rm. Vâlcea, instituţionalizat la un centru de plasament din Vâlcea, pe care poliţiştii l-au prins în timp ce lipea afişe electorale la Băile Govora.  Poliţia a fost sesizată de către primarul din localitate, Mihai Mateescu, iar afişele lipite erau cu candidatul PSD, Remus Grigorescu. Tânărul „lipitor de afişe” a fost amendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe