38,20 milioane de euro pentru Râmnicu Vâlcea

miercuri, 26 noiembrie 2008

Peste 248 de milioane de euro oraşele - poli de dezvoltare urbană

38,20 milioane de euro pentru Râmnicu Vâlcea

Ministerul Dezvoltării a lansat o cererea deschisă de proiecte, cu depunere continuă, pentru Axa 1 a Regio - Programul Operaţional Regional „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, alocarea financiară fiind de 248,51 milioane euro. Cererea deschisă se adresează localităţilor denumite „Poli de dezvoltare urbană”.

În cadrul acestui sub-domeniu vor putea primi finanţare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbană, proiectele care vizează reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publică urbană, transport şi mobilitatea populaţiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), naţional şi local, din mediul urban);

dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri şi reabilitarea infrastructurii sociale. Printre cele 13 oraşe/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbană prin H.G. nr.998/2008, care au prioritate la investiţii din programele cu finanţare comunitară şi naţională se numără şi Râmnicu Vâlcea. Alocarea financiară disponibilă pentru această cerere deschisă de proiecte pentru municipiul Râmnicu Vâlcea este de 38,20 milioane euro.

Solicitanţi eligibili în cadrul acestui domeniu de intervenţie sunt autorităţile publice locale ale celor 13 poli de dezvoltare urbană, parteneriate între acestea şi judeţ, sau asociaţii de dezvoltare intercomunitară în care acestea sunt membri. Reprezentanţii ministerului mai spun că începând cu data de 2 decembrie a.c., cele şapte Agenţii pentru Dezvoltare Regională pot primi cereri de finanţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe