Ion Cîlea se duce în Suedia să studieze deşeurile

duminică, 23 noiembrie 2008

Ţara arde si…

Ion Cîlea se duce în Suedia să studieze deşeurile

• cu toate că nu a fost încă aprobată deplasarea de către Consiliul Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi-a cumpărat bilet de avion pentru care instituţia a plătit suma de peste 26 milioane lei vechi

În perioada 8 – 10 decembrie, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, va participa la seminarul ,,Energie din resurse regenerabile şi deşeuri - experienţa suedeză”, care va avea loc în Suedia – oraşele Linkoping şi Stockholm. Cu toate că nu a fost încă aprobată deplasarea de către Consiliul Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi-a cumpărat bilet de avion pentru care instituţia a plătit suma de peste 26 milioane lei vechi.

Prin adresa înregistrată la Consiliul Judeţean Vâlcea în data de 30.10.2008, Secţia Comercială a Ambasadei Suediei la Bucureşti împreună cu firmele Usitall şi Fortum Heat au transmis invitaţia de participare la partea a doua a seminarului ,,Energie din resurse regenerabile şi deşeuri - experienţa suedeză”. Seminarul, considerat de organizatori o „călătorie de documentare”, va avea ca scop principal prezentarea tehnologiilor companiilor Usitall şi Fortum Heat.

Ambele companii municipale menţionate au o experienţă îndelungată în domeniul administrării deşeurilor, producţiei şi distribuţiei de energie. Cele două firme reuşesc să transforme deşeurile urbane într-o sursă energetică prin incinerare, producere de biogaz sau producerea în cogenerare de energie electrică şi termică.

Prezentarea soluţiilor practice pentru obţinerea energiei din resurse regenerabile şi deşeuri va face parte din agenda călătoriei de documentare. Costurile aferente participării la acest seminar vor fi acoperite de organizatori, respectiv: suma de 500 de euro pentru biletul de avion dus-întors, transportul local (în Suedia), cazarea şi mesele pe toată durata vizitei.

Deoarece organizatorii nu decontează decât echivalentul în lei al sumei de 500 de euro aferent transportului cu avionul, iar costul biletului la agenţia de turism SC Business Travel Turism SRL este de 685 euro, Ion Cîlea se roagă de consilierii judeţeni să-i aprobe plata integrală a biletului de avion, respectiv 26 de milioane lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe