Horezu s-a înfrăţit cu oraşul Rezina din Moldova

duminică, 23 noiembrie 2008

La Zilele Europene ale Dezvoltării de la Strasbourg,

Horezu s-a înfrăţit cu oraşul Rezina din Moldova

Constantin Niţu, primarul oraşului Horezu şi preşedintele Asociaţiei “Depresiunea Horezu”, şi Eugen Săvulescu, consilier în cadrul Primăriei Horezu, coordonator al reţelei de dezvoltare micro-regională, au participat, în zilele 15-17 noiembrie la Zilele Europene ale Dezvoltării, la Strasbourg, organizate de Direcţia Generală de Dezvoltare a Comisiei Europene, sub egida preşedenţiei franceze a Consiliului UE. Această manifestare este unul dintre cele mai importante evenimente europene de pe agenda cooperarii internaţionale pentru dezvoltare.

La eveniment participă parteneri implicaţi în cooperarea pentru dezvoltarea autoritătii locale, reprezentanţi ai parlamentelor naţionale şi ai Parlamentului European, ai societăţii civile, sectorului privat şi mass-media.

Stand extins al Horezului în faţa lumii

“România a participat la a doua ediţie ZED cu un stand naţional, stand în care oraşul Horezu şi Asociaţia “Depresiunea Horezu” au beneficiat de un spaţiu generos. A fost prezentată la standul României şi lucrarea “Studiul integrat al potenţialului de dezvoltare economică în Micro-regiunea Horezu”, lucrare editată în cadrul Proiectului PHARE.

Delegaţia noastră a realizat o serie de convorbiri directe, în timpul meselor rotunde organizate la standul României, cu înalţi oficiali europeni, reprezentanţi de seamă ai ţărilor participante, cu membri ai diplomaţiei române şi străine la Strasbourg, cu primari ai unor localităţi din Serbia, Republica Moldova, Mali, Columbia, Kenia.

Cu această ocazie, s-au pus la punct primele detalii referitoare la proiecte comune viitoare şi s-au demarat activităţile în vederea realizării înfrăţirii oraţului Horezu cu oraşul Rezina din Republica Moldova”, a declarat edilul oraşului Horezu, recent întors de la Strasbourg. 

(L.L.)

Organizarea evenimentului demonstrează preocuparea ţărilor europene pentru proiecte ce ţin de domeniul dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe