Greşeala primarului Gutău

duminică, 23 noiembrie 2008

Greşeala primarului Gutău

Mircia Gutău, primarul democrat liberal al municipiului Râmnicu Vâlcea este fără îndoială omul cu cea mai mare popularitate din judeţ deşi efectele măsurilor sale administrative nu s-au resimţit direct decât în municipiu. Dar ca număr de voturi şi ca succse electorale domină politicul vâlcean. Se află la al doilea mandat şi este evident că nu îşi mai doreşte un al treilea. Va definitiva în acest mandat obiectivele care le mai are.

Şi cele pe plan administrativ edilitar şi cele pe plan personal, financiar, politic. Putem paria că va dori să îşi implementeze în locul său, pe scaunul de edil şef, un apropiat şi să obţină pentru sine, în 2012, un mandat de parlamentar. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie însă să candideze în municipiul Râmnicu Vâlcea. Într-unul din cele două colegii în care este împărţit oraşul.

Este greu de persupus că îl va putea înlătura pe colegul său Samoil Vâlcu care pare a câştiga duminica ce vine fără probleme Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud. Farmacistul este serios şi consecvent şi îşi va consolida poziţia politică şi parlamentară. La Senat locul va fi ocupat de Dorel Jurcan, liderul organizaţiei judeţene şi un politician de forţă al PDL.

În aceste condiţii, pentru a nu mai depinde de rezultatele pentru lupta legată de preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru a avea un colegiu sigur pe care să îl poată şi revendica în interiorul partidului şi pe care să îl poată şi câştiga direct cu jumătate plus unu din voturi Mircia Gutău vrea să promoveze în Râmnic Nord un deputat care să nu mai poată candida peste patru ani.

De aceea îl sprijină pe controversatul Sorin Zamfirescu, fost primar al Râmnicului, fost adversar politic al său, sexgenar pensionat pe caz de boală. De aceea l-a şi ajutat să fie desemnat candidat al PDL deşi partidul avea oameni mult mai buni decât acest individ duplicitar, biciclist politic, care va împlini 70 de ani la finele mandatului în cazul în care îl va obţine. Gutău face însă o greşeală mare. A greşit şi în vară când putea să îl susţină pe Cristian Buican să ajungă vicepreşedinte de Consiliu Judeţean.

A preferat să îl susţină pe obositul fost comunist Persu. Îi era frică că liberalul va deveni prea puternic în încă patru ani de vice la CJ. Ei bine acum liberalul va câştiga direct Colegiul Brezoi. Dacă îl susţinea pe Buican democrat liberalii ar fi obţinut rezultate mai bune în acel colegiu, probabil că Emilian Frâncu ar fi candidat la funcţia de deputat şi atunci liberalii nu ar mai fi avut nici un candiat de forţă pentru Senat. Acum primarul Gutău greşeşte din nou susţinând, din interese personale, un cadavru politic.

Dacă manevra îi va reuşi până la capăt PDL va pierde un deputat de senzaţie în Colegiul Horezu, un om care le-ar fi putut aduce multe voturi în bătălia de la localele viitoare. Şi va obţine în Râmnic un post de deputat fantomă. Gutău crede că va compensa lenea şi indiferenţa politică a lui Zamfirescu prin acţiunile sale. Se înşeală. Nu va putea. Partidul nu va câştiga nimic din alegerea lui Zamfirescu, va pierde.

Iar primarul trebuie să ştie că acest post dacă ar fi obţinut acum de PSD ar fi şi mai uşor de obţinut de PDL peste patru ani. Pe bune! Sorin Ghiţă de la PSD este o soluţie mai bună pentru râmnicenii din Râmnicu Vâlcea Nord, mai bună pentru democrat liberalii din Horezu dar şi din Râmnic şi mai bună chiar pentru Gutău peste patru ani.Ca să nu mai vorbim că în cazul unor anticipate va fi jale. Pentru PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe