Emilian Frâncu, omul faptelor

miercuri, 19 noiembrie 2008

Emilian Frâncu, omul faptelor

Emilian Frâncu s-a întâlnit cu locuitorii din Sălătrucel. Aceştia l-au rugat să rezolve , aşa cum a făcut şi cu biserica din centru, problema sonorizării la Biserica din Şerbăneşti. Candidatul la Senat în Colegiul Nord Brezoi-Horezu a promis că va dota şi această biserică, în următoarea perioadă, cu o staţie de sonorizare. De altfel, la Sălătrucel, deputatul liberal a ajutat mult comunitatea. Oamenii sunt mulţumiţi că şcoala din centru arată foarte bine. Emilian Frâncu a promis că va insista pentru obţinerea de fonduri şi pentru dotările din interiorul şcolii. Î

n satul Pateşti, candidatul liberal a constatat cu tristeţe că s-au întrerupt lucrările la construcţia  Şcolii Generale cu clasele I-IV, din lipsa de fonduri.  „Mai sunt multe de făcut pentru ca toţi copiii să se bucure de condiţii bune de educaţie şi  aceasta este una din priorităţile mele. Consider că o comunitate poate să evolueze dacă sistemul de educaţie este bine pus la punct.“ a  declarat Emilian Frâncu.
Sprijin la Berislăveşti
 
Primarul din Berislăveşti, Ion Buşagă a fost sprijinit în toate acţiunile sale de deputatul Emilian Frâncu.  „Cum să nu ajuţi un primar pe care îl vezi atât de preocupat de binele locuitorilor din comuna sa. Am rămas plăcut impresionat  întâlnindu-mă cu mulţi bătrâni, cu probleme să văd că primarul le rezolvă cu mare promptitutine (sprijin financiar, medicamente).  La Berislăveşti, oamenii  îi  întindeau mâna deputatului Emilian Frâncu  îl priveau cu multă încredere.

„Vă aşteptăm, domnule Frâncu să mai inaugurăm un drum, aşa cum a fost drumul forestier Berislăveşti - Perişani. Ştim că vă pasă de noi.“ spuneau cei cu care s-a întâlnit Emilian Frâncu.  În comună, oamenii sunt gospodari şi vor să fie siguri că vor putea şi în continuare să facă în gospodărie ţuică fără să dea dări grele. „Aşa cum am  avut peste 51 de iniţiative legislative, în mandatul de deputat şi le-am susţinut ca multe să se transforme în legi, voi iniţia, în Senat, un proiect care să scutească de accize producătorii de ţuică din gospodăriile individuale. Asta e tradiţia noastră, Europa trebuie să înţeleagă şi să ne accepte cu ce avem mai bun: Fructe şi legume sănătoase, pământuri  bune şi ţuica noastră.“ a declarat Emilian Frâncu.

Agroturismul în atenţia parlamentarului liberal

Candidatul la senat pe Colegiul Nord Brezoi-Horezu, Emilian Frâncu, s-a  întalnit la sfârşitul acestei săptămâni cu reprezentanţii moşnenilor de pe Valea Lotrului . Aceştia i-au cerut deputatului Francu, ştiind de dorinţa sa de a promova o lege prin care obştile de moşneni să fie scutiţi de impozitul pe profit, prin includerea obştilor în categoria exploataţii, să gândească  o iniţiativă legislativă prin care să fie stimulaţi şi cei care nu vor să îşi taie pădurile. De asemenea, moşnenii i-au cerut deputatului Emilian Frâncu  să susţină mărirea pedepselor pentru cei care taie abuziv pădurea.

Liberalul vâlcean a promis că va susţine şi măsuri de sporire a supravegherii suprafeţelor de păduri, chiar  prin  elicoptere. Emilian Frâncu a fost întotdeauna un susţinător al  " aurului verde" care , în condiţiile schimbărilor climatice  e menit să ne protejeze.

 
Candidatul la Senat s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai pensiunilor agroturistice şi i-a asigurat că are în program multe măsuri legate de dezvoltarea turismului în colegiul de nord. De altfel, Emilian Frâncu este convins că marea şansă de dezvoltare economică  a acestui judeţ o constituie turismul.  Pentru a stimula înfiinţarea de noi pensiuni turistice, care pot să asigure şi hrana sănătoasă ecologică, Emilian Frâncu  va promova măsuri legislative care să  acorde facilităţi  pentru cei care îşi încep activitatea.

Pentru a putea să fie conservate tradiţiile şi specificul culinar românesc, Frâncu intenţionează să ceară o perioadă de graţie, de 3 ani, timp în care să nu fie obligaţi să îndeplinească toate cerinţele legislaţiei europene, nu în sensul prejudicierii clienţilor , ci în dorinţa de a conserva autenticitatea  specifică zonei. În privinţa activităţii de loisir (pescuit, vânătoare, drumeţii, seri distractive, competiţii), Emilian Frâncu i-a sfătuit pe  reprezentanţii pensiunilor turistice să se unească şi să organizeze împreună astfel de manifestări. Chiar să încheie contracte cu teatrele vâlcene pentru a asigura , în timpul fiecărui  sejur un spectacol pentru turiştii aflaţi în vacanţă.

Emilian Frâncu şi Cristian Buican împreună pentru binele Colegiului de Nord

Zilele acestea candidaţii din Colegiul Nord, Emilian Frâncu(Senat) şi Cristian Buican (Camera Deputaţilor) s-au întâlnit cu primarii, viceprimarii şi preşedinţii organizaţiilor PNL din Colegiu. Staff-urile celor doi candidati au fost alaturi si au discutat impreuina cu alesii locali ultimele probleme ale localitatilor. Incercarile de dezbinare din partea adversarilor politici se vede ca nu au dat roade. Cei doi candidati liberali, pe care ii cunosc atat de bine locuitorii din Colegiul de Niord Brezoi-Horezu, pentru ca au fost mereu receptivi la problemele zonei, sunt constienti ca impreuna  vor reusi sa promoveze in Parlament cele mai bune si necesare legi  care sa ajute si aceasta  parte de tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe