Ei nu merită să meargă în Parlament

miercuri, 19 noiembrie 2008

NU- I VOTAŢI !

Ei NU merită să meargă în Parlament

„Ziarul de Vâlcea“ vă prezintă „cadavrele“ politice, paraşutaţii şi oportuniştii care nu trebuie votaţi în 30 noiembrie. Este un demers jurnalistic menit a ajuta electorii din colegiile vâlcene să nu comită greşeli care să ducă la promovarea politică a unor indivizi care nu au calităţile profesionale şi morale să ne reprezinte, care nu au făcut nimic concret pentru acest judeţ, care sunt mânaţi de interese personale sau de grup, de orgolii meschine, de infatuare şi dominaţi de iresponsabilitate. Să începem cu cele două Colegii Electorale  ce grupează populaţiile din Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti, Băile Govora, Ocnele Mari, Vlădeşti, Păuşeşti Măglaşi, Mihăeşti.

Un oportunist pentru Senat şi un sexagenar controversat pentru Camera Deputaţilor

În aceste colegii PSD are candidat pentru Senat pe neamul de manivelă Constantin Pîrvu. Un individ care trăieşte de ani buni pe spinarea sindicaliştilor şi care gestionează un patrimoniu vast şi atrăgător ca un borcan de miere. A prosperat financiar remarcându-se prin datul din gură şi prin apariţii pe posturile televizate şi în presa scrisă ( unde a reuşit să corupă mental un ziarist lipsit de maturitate profesională).

Se dă mare social democrat dar are o avere de magnat liberal şi s-a băgat în fel de fel de poziţii care seamănă cu nişte sinecuri. Timp de mai multe mandate s-a strecurat în Consiliul Judeţean pe lista candidaţilor PSD. Nu a dat bani la partid,  nu a ajutat personal pe nimeni, nu a construit nimic, nu a avut nicio iniţiativă benefică pentru vreo comunitate locală. Este cel mai slab pregătit profesional candidat al PSD pentru funcţia de senator.

În Râmnicu Vâlcea Nord există un candidat luat la ochi şi de presa centrală pentru oportunismul său politic. PDL l-a desemnat candidat în acest colegiu pe Sorin Zamfirescu. Un biciclist politic trecut prin vreo 7 partide, în vârstă de 66 de ani, care de aproape doi ani se află în concediu medical, concediu pe care primeşte 800 de euro lunar. “Într-adevãr, am încasat aceºti bani. Concediul meu expirã pe 30 noiembrie si a avut un fundament foarte solid, din pãcate.

Am suferit mai multe intervenþii chirurgicale, fiind foarte bolnav. De asemenea, am urmat tratamente de lungã duratã în þarã si strãinãtate. Am ales sã demisionez din fruntea Acvarim pentru cã mi-am dat seama de un lucru: nu puteam sã-mi mai exercit atribuþiile manageriale din cauza problemelor de sãnãtate” declara fostul primar al Râmnicului din perioada 1996-2000. Este evident cã populaþia din municipiu nu are nevoie de un senator foarte bolnav sau foarte mincinos. Ce sã facã sã îi plãteascã medicale de 2000 de euro pe lunã în loc de unele de 800?

Parasutat în Bãlcesti

În colegiul Bãlcesti candideazã din partea PNL singurul parasutat în Vâlcea al celor trei partide importante. A reusit sã distrugã câteva organizaþii bune liberale în doar douã luni de campanie si sã îi revolte pe primarii liberali din zonã prin acþiunile sale haotice. Numele sãu oficial este Cãtãlin Harnagea dar circulã informaþii cã numele sub care s-a nãscvut este cu totul altul.

Nu are nimic în comun cu vâlcenii sau cu judeþul nostru. A fost trimis de conducerea naþionalã liberalã în Vâlcea în speranþa cã va obþine un scor bun datoritã banilor de care dispune si celor 9 primãrii liberale din Colegiul Bãlcesti. Iatã o informaþie apãrutã recent în presa centralã (Academia Caþavecu): Cãtãlin Harnagea (PNL)

Fost sef al Serviciului Român de Informatii, apare ca martor în anchetele Rompetrol lansate de DIICOT. Asociat în afaceri cu Dorin Marian, a consiliat afacerile EADS de securizare a frontierelor României, contract care a pus în conflict Guvernul cu Comisia UE; a intrat în relaþii de afaceri (Fly Taxi) cu unul dintre patronii restaurantului Golden Blitz, Dan Besciu, si (prin aceeasi firmã de taximetrie) cu Sergiu Vladimir Ionescu, fost consilier al ministrului PSD al Transporturilor, Miron Mitrea. “

Fariseu prin Horezu
 
Aurel Vlădoiu este deputat PSD şi încearcă să obţină un nou mandat candidând în Colegiul Horezu. S-a remarcat prin multe promisiuni deşarte făcute unor primari pesedişti şi prin atacuri furibunde lipsite de sens purtate prin presă împotriva unor lideri ai partidelor adverse. A fost primar de Olăneşti în timpul comunismului şi apropiat al Elenei Ceauşescu.

S-a remarcat printr-un limbaj de lemn şi prin manevre politice în interiorul PSD care au dus la un conflict deschis cu actuala conducere judeţeană. Şi-a găsit greu un loc de candidat fiind mutat dintr-un colegiu în altul PSD ezitând să îl desemneze şi datorită comportamentului său dar şi datorită faptului că nu are un program coerent iar politica nu se poate face mereu prin trafic de influenţă. Alegerea sa este o opţiune nerecomandabilă electoratului din Horezu.

Colegiul Brezoi nu poate fi câştigat de outsideri

În Colegiul Brezoi nu trebuie şi nu vor fi aleşi doi candidaţi. PDL a desemnat-o candidată la Camera Deputaţilor pe profesoara Gabriele Ene. Necunoscută populaţiei o femeie nu poate reprezenta o zonă cu atâţia bărbaţi puternici crescuţi la munte care îşi conduc gospodăriile şi familiile cu responsabilitate. Această femeie nu are nici cunoştinţe politice nici administrative deşi a reuşit să intre în Consiliul  municipal al Râmnicului ( prima dată pe lista liberală şi în vară pe cea democrat liberală). Votarea ei ar fi o pierdere de timp.

În acelaşi Colegiu  Brezoi mai există un candidat de formă. Doru Tărăşenie, om de afaceri din Călimăneşti nesimpatizat nici măcar în comuna sa natală, preocupat exclusiv de propria parvenire şi influenţabil. A fost desemnat să candieze numai pentru că oricum colegiul părea pierdut în favoarea liberalilor. Alegerea sa chiar de către pesediştii din zonă ar însemna o dovadă de iresponsabilitate.

Boby Rarora visează la Senat

Într-o ţară ca a noastră nu ar trebui să ne mire că un individ ca Ion Marin zis Boby vrea să ajungă senator. El candidează din partea PNG în Colegiul Drăgăşani- Bălceşti unde poate spera în voturile unor cetăţeni fără respect faţă de normalitate, de lege sau lipsiţi de bun simţ. Cum naiba să ajungă Boby senator?

Ce proiecte legislative poate avea un astfel de om, ce proiecte politice, ce programe, ce susţinere parlamentară? Tot în Drăgăşani mai candidează nişte indivizi care nu au nici în clin nici în mânecă treabă cu bunăstarea populaţiei din zona cea mai săracă a judeţului. Nu le mai dăm numele pentru că populaţia de aici oricum va vota cu Laurenţiu Coca pentru Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe