Candidatul pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 2, Râmnicu Vâlcea Sud, Samoil Vîlcu:

miercuri, 19 noiembrie 2008

Candidatul pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 2, Râmnicu Vâlcea Sud, Samoil Vîlcu:

„Învăţământul, ca şi celelalte domenii din România, trebuie descentralizat”

Descentralizarea sistemului de învăţământ este unul dintre punctele cele mai importante din oferta politică a candidatului pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 2, Râmnicu Vâlcea Sud Samoil Vîlcu. Acesta este de parere că directorii şcolilor nu trebuie să fie numiţi de ministrul înregimentat politic, ci de către comunitate prin Consiliul Local, iar stabilirea şi cheltuirea banilor pentru învăţământ să se facă în comun de către conducerea şcolii şi consiliile locale.

„E adevărat că în Vâlcea s-au obţinut rezultate notabile datorită calităţii deosebite a profesorilor şi învăţătorilor din centrele urbane importante. Cu toate acestea tendinţele conservatoare sunt, din păcate, dominante la nivelul strategiilor didactice.  Abandonul şcolar în zonele cu populaţie de etnie rromă reprezintă de asemenea o chestiune nerezolvată până în prezent, care însă poate fi ameliorată prin intermediul mediatorilor.                             
 
Câteva ţinte strategice cărora nu li s-a acordat atenţie până în prezent ar fi : creşterea calităţii serviciilor educaţionale şi aici aş menţiona dotarea cu calculatoare şi reţea de internet a şcolilor din Oraşele Ocnele Mari şi Băile Govora, sprijinirea personalului didactic în lărgirea orizontului, îmbogăţirea experienţei profesionale şi scoaterea învăţământului românesc din izolarea în care se află.                                                                                                         

Este importantă crearea de condiţii propice pentru învăţământul vâlcean şi respectiv pentru copiii noştri,  şi am să încerc împreună cu primarul Mircia Gutău să obţin fonduri pentru construirea a noi gradiniţe în municipiul Rm. Vâlcea şi modernizarea tuturor şcolilor şi grădiniţelor în colegiul de candidatură”.  

De asemenea, PD-L işi propune:

. Alocarea a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi creşterea resurselor în corelaţie cu obiectivele asumate şi cu capacitatea de absorbţie a sistemului de învăţământ;
• Redarea demnităţii sociale meseriei de profesor: dascălii vor redeveni modele în societate prin creşterea semnificativă a atractivităţii financiare şi sociale a carierelor didactice, prin încurajarea perfecţionării continue a personalului didactic şi a drumului său către excelenţă;
• Până la începerea anului şcolar 2009-2010 va intra în funcţiune un pachet legislativ nou.

Candidatul PD-L pentru Colegiul Uninominal nr.2, Râmnicu Vâlcea Sud Samoil Vîlcu a participat la noi întâlniri cu cetăţenii

Aflat în plină campanie electorală, Samoil Vîlcu, candidatul PD-L pentru Colegiul nr.2 Râmnicu Vâlcea Sud a fost prezent din nou în mijlocul cetăţenilor din localităţile Ocnele Mari şi Mihăeşti, după ce întreaga săptămâna  a participat la mai multe întâlniri cu  locuitorii din Cartierul Ostroveni. Candidatul democrat-liberal a dorit în primul rând să afle direct de la cetăţeni care sunt problemele acestora, dar a oferit şi o serie de soluţii pe care le va putea pune în practică în cazul în care le va reprezenta interesele în Parlamentul României în următorii patru ani.

La nivelul celor două localităţi, Ocnele Mari şi Mihăeşti există numeroase probleme ce trebuie rezolvate astfel încât cetăţenii să poată trăi la nivelul anului 2008. Acestea probleme sunt: lipsa apei potabile, a canalizării, a drumurilor, multe dintre ele impracticabile, şi asta se întamplă în două localităţi apropiate de municipiul Râmnicu Vâlcea. Apropierea geografică de un oraş dezvoltat,  cum este Râmnicul, obligă la un progres accelerat, prin proiecte, lucru ce ar permite reducerea decalajelor dintre urban şi rural. Tocmai asta işi doresc cetăţenii, condiţii de viaţă civilizate la fel ca toţi ceilalţi europeni”.

În cazul în care voi fi ales deputat în Parlamentul României voi avea în vedere o serie de proiecte care să ducă la dezvoltarea celor două localităţi vâlcene:

Ocnele Mari

• Dezvoltarea Oraşului Ocnele Mari depinde în mare parte şi de dezvoltarea turismului, dat fiind faptul că aici se află obiective turistice importante precum Fântâna şi Cetetea Buridava, Evantaiul şi Fântâna Miului. • Recuperarea pe căi legale a patrimoniului turistic al localităţilor Ocnele Mari şi Ocniţa. • Dezvoltarea şi modernizarea ştrandurilor cu apă sărată. • Demararea unui concurs de proiecte pentru găsirea celei mai bune variante de exploatare turistică a alunecărilor de teren. MIHĂEŞTI • Canalizarea întregii comune. • Extinderea reţelei de apă potabilă în satele comunei: Vulpeşti, Arsanca, Scărişoara, Gurişoara, Govora Sat, Bârseşti şi Mihăeşti. • Extinderea reţelei de gaze în satele: Negreni, Mihăeşti, Bârseşti, Govora Sat, Gurişoara, Scărişoara, Arsanca, Vulpeşti şi Stupărei. • Asfaltarea drumurilor comunale, aferente drumurilor judeţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe