Vreau să mă mut

duminică, 16 noiembrie 2008

Vreau  să mă mut

Alegerile de peste două săptămâni sunt ciudate. Poţi să fi simpatizantul unui partid dar dacă votezi cu acel partid să faci rău de fapt liderilor judeţeni sau unui prieten din acel partid care candidează în alt colegiu decât cel în care locuieşti tu. Poţi fi simpatizantul unui candidat din alt colegiu dar nu îl ajuţi cu nimic dacă votezi formaţiunea din care face parte. Poţi vota, împreună cu majoritatea electoratului care domiciliază în Colegiul tău un candidat şi de fapt să iasă deputat sau senator altul. Alegerile astea sunt.... nedrepte.

Legea este ilogică. Logic era să fie ales parlamentarul direct, după două tururi de scrutin, cu majoritate de voturi, indiferent de pragul electoral. Sau, în cel mai rău caz să se procedeze ca la alegerea preşedinţilor de consiliu judeţean: cel care ia cele mai multe voturi după un singur tur de scrutin să fie declarat ales. Locuiesc în Ostroveni. Şi nu am cu cine vota. Indiferent cu cine aş vota  deputat şi senator  vor ieşi candidaţii PDL din acest colegiu. Iar eu deşi îi respect vreau ca votul meu să aibă valoare. O să mă mut înainte de alegeri.

Aşa cum o vor face mulţi colegi din presă. O să îmi schimb domiciliul pentru ca votul meu să servească cuiva. Cuiva care merită. M-aş muta în nordul judeţului să îl votez pe prietenul meu Cristian Buican. Sondajele arată însă că va câştiga şi fără votul meu, va câştiga direct. M-aş muta în sud să o ajut pe doamna ministru Zvetlana Preoteasa. Este o femeie de toată isprava şi comparativ cu adversarii ei din Colegiu este  cea mai bună variantă pentru postul de deputat. Numai că aici nu se pune problema să aibă cel mai mare număr de voturi  ea.

Este necesar ca nici un alt liberal să nu aibă voturi mai multe decât ea strânse în alt colegu. Aşa că îmi mai rămâne Horezu şi Bălceştiul. La Horezu bătălia este dură. M-aş muta să îl ajut prin vot  pe fostul coleg al tatălui meu, Ion Tudor. Merită să fie deputat. Numai că reuşita sa depinde mult de înţelepciunea locuitorilor din Râmnicu Vâlcea Nord care nu trebuie să îl aleagă pe sexagenarul Zamfirescu. Aşa că mă voi muta în Bălceşti. Voi ajuta la alegerea directă a unui om cu inimă mare, suflet şi putere de muncă. Dan Mazilu trebuie să iasă din prima.

Aşa vom scăpa judeţul de un intrus, acest Harnagea care am auzit că a minţit când a zis că se trage din Pietrari şi a minţit şi când a zis că îl cheamă Harnagea numele său fiind altul. Dacă iese Mazilu poate iese şi doamna Preoteasa. Iar dacă lumea e deşteaptă şi nu îl votează pe Zamfirescu în Râmnic poate iese şi Sorin Ghiţă un alt om care merită să meargă în Parlament. Aşa ar fi cel mai bine pentru că ar avea şansă şi hurezenii să aibă reprezentat un om puternic şi credincios, pe Ion Tudor. Nu voi vota singur în Lăpuşata.

Ne mutăm aproape toţi ziariştii care simt că votul lor trebuie să ajute Vâlcea. Sâmbătă la Dozeşti am discutat cu alţi colegi din presă şi cu primari din colegiul Bălceşti. Ne facem cărţi de identitate pe acest colegiu. Toţi ziariştii din Vâlcea care ştiu că votul lor contează. Mă mut şi nu ar fi exclus să nu mai revin în Râmnic. Oricum la Lăpuşata sau Alunu taxele şi impozitele sunt mai mici decât în Râmnic.Şi în zona rurală după câte am constatat munca noastră este mai apreciată. Ziarele mai citite, oamenii mai buni, mai sinceri, mai primitori şi primarii au mai puţine orgolii, fumuri sunt mai umani, cu zâmbete şi strângeri de mână lipsite de falsitate.

Poate nu ar fi rău ca după aceste alegeri să mai mutăm unele ziare cu sediile în colegiile din Vâlcea. Să aibă fiecare colegiu ziarul lui. Să suţinem mai direct oamenii simpli, administraţiile loacle cu mai multe probleme, societăţile comerciale care fac profit pe bune din multă muncă şi nu din aranjamente. La ţară chiriile sunt mai mici, poluarea mai puţină şi nu te cheamă nimeni să stai la conferinţe de presă la care se bate apa în piuă. Mă mut în colegiul Bălceşti, poate la Alunu, poate la Lădeşti, poate la Fârtăţeşti sau de ce nu la Lăuşata. Mă mut şi votez şi în interesul locuitorilor şi din alte colegii.
!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe