Procesul “caltaboşul” amânat din nou

miercuri, 12 noiembrie 2008

Procesul „caltaboşul” amânat din nou

Procesul în care foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan sunt judecaţi pentru corupţie s-a amânat săptămâna trecută pentru a treia oară, din cauza lipsei de apărare a celui care i-a denunţat, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, inculpat de asemenea în acest dosar. Gheorghe Ciorbă cere pentru a doua oară amânarea procesului pentru a-şi angaja avocat. Acesta a invocat faptul că soţia sa a născut şi nu a avut timp de acest lucru. Deşi procurorul de şedinţă s-a opus, arătând că în sală este un avocat din oficiu pentru Ciorbă, instanţa supremă a stabilit următorul termen al procesului în 16 decembrie.

Procurorii anticorupţie i-au deferit justiţiei pe foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, acuzaţi de favorizarea unei firme pentru câştigarea unei licitaţii, în schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare şi a 15.000 de euro. Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan, de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă este inculpat pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată. Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La 6 octombrie 2007, procurorii au dispus reţinerea lui Mureşan pentru 24 de ore, acesta fiind prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus înlocuirea arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea. La data de 3 ianuarie 2008, aceasta a fost înlocuită cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.

La termenul anterior, pe 6 octombrie, procesul a fost amânat, deoarece denunţătorul din acest caz, Gheorghe Ciorbă, nu s-a prezentat la ÎCCJ. La primul termen, din 12 septembrie, procesul a fost, de asemenea, amânat, deoarece Ioan Avram Mureşan nu a avut angajat apărător ales. La 10 martie 2008 s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilului din municipiul Baia Mare aparţinând inculpatului Decebal Traian Remeş, în vederea confiscării sumelor care au reprezentat obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe