încă un hacker a fost eliberat

miercuri, 12 noiembrie 2008

Încă un hacker a fost eliberat

La sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Vâlcea au decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru cei 20 de tineri reţinuţi la ultima acţiune a DIICOT şi învinuiţi pentru pătrunderea fără drept în sisteme informatice, cu o singură excepţie. În cazul lui Carol Mihai Jurja, în vârstă de 30 de ani, din Bucureşti, instanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Completul de judecată a dispus eliberarea de îndată a inculpatului. În cazul celorlalţi 19 tineri se menţine însă măsura arestării preventive. În cadrul ultimei înfăţişări, de joi, 6 noiembrie, judecătorii au respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocatul Nasty Vlădoiu, apărătorul inculpatului Yahya Fawzi Abdul Hameed Al Lahham şi au respins, de asemenea cererea de recuzare a judecătorului Adrian Mugurel Gheorghiţă, formulată de avocatul Constantin Popescu, apărătorul inculpaţilor Manuel Tudor şi Carol Mihai Jurja şi de avocatul Nasty Vlădoiu.

În acest moment, mai sunt arestaţi preventiv în această cauză Alin Ionuţ Bunescu, din Râmnicu Vâlcea, Costin Enescu, din Drăgăşani, Octavian Ionuţ Manu, Ioan Andrei Vlădoiu, Bogdan Gheorghe Ţârlea, Constantin Cătălin Barbu, Virgiliu Iulian Târnăcop, Cristian Chera, Alexandru Marian Anuţa – toţi din Rm. Vâlcea, Manuel Alexandru Tudor, din Bucureşti, Claudiu George Iordache, Cătălin Constantin Nechita Olteanu, din Vâlcea, Ionuţ Chera, dar şi liderul grupului, Romeo Vasile Chiţa.

Măsura arestării preventive a fost prelungită de asemenea şi pentru Teodor Viorel Radu, Daniel Mihail Radu, Solomon Onoriu Stan (din Bucureşti). Instanţa a dispus în plus şi prelungirea arestării preventive cu 30 de zile începând cu 13 noiembrie 2008, până la 12 decembrie 2008, faţă de Petre Cătălin Bunescu, din comuna Măciuca, sat Zăvoieni, dar şi faţă de inculpatul Yahya Fawzi Abdul Hameed Al Lahham, cetăţean iordanian, domiciliat în Amman, Regatul Haşemit al Iordaniei, care avea reşedinţa în Bucureşti.

În schimb, inculpatul eliberat din arest, Carol Mihai Jurja va urma un program strict de supraveghere judiciară până al finalizarea procesului, fiind nevoit să se prezinte la poliţie sau la instanţă de câte ori este chemat şi să se prezinte periodic la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate a Municipiului Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe