Disperarea PSD Vâlcea

miercuri, 12 noiembrie 2008

Disperarea PSD Vâlcea

Organizaţia social democrată din Vâlcea ar trebui, teoretic, să obţină un scor mai bun ca acum patru ani.În primul rând pentru că PRM are slabe şanse să mai intre în Parlament. Apoi pentru că PSD are acum conducerea consiliului judeţean. Numai că cei doi lideri sunt btrâni şi au discursuri obosite. Iar orgoliul şi răzbunarea îi conduc la acţiuni total greşite. Fac presiuni zilnice asupra unor primari dintr-un singur colegiu ameninţându-i şi spunându-le că se tem de trădarea lor.

Apoi au permis râmânerea pe liste a unor neaveniţi cum ar fi acest Bleotu din Drăgăşani un om acre minte de câte ori are ocazia şi care nu a făcut nimic bun pentru localităţile din sudul judeţului. Aducerea lui Iliescu pe post de Sfinte Moaşte şi plimbarea lui pe străzile Râmnicului şi a oraşului Horezu va însemna 1-2 voturi în plus. Cel mult.

Gestul este unul nechibzuit într-o zonă în care toată intelectualitatea ştie cât de mult rău a făcut Iliescu acestei ţări şi că în mod normal trebuia să fie condamnat îmreună cu Miron Cozma sau în locul acestuia. La aceste gafe se adaugă unele mai mărunte. Ameninţarea ziarelor prin notificări expediate în numele PSD de case de avocatură din Bucureşti care cer presei libere să dea drumul pe piaţă unor materiale pupincuriste la adresa candidaţilor social democraţi.

Politica de cadre dusă de PSD Vâlcea a fost permanent una de stopare a creşterii unor politicieni tineri şi puternici. Rarele excepţii trebuie acum să se confrunte uninominal cu adversari foarte puternici şi dinamici. În acest timp alimentarea bugetară a unor localităţi făcută recent de Consiliul Judeţean în defavoarea primarilor liberali, cei mai numeroşi din Vâlcea, adânceşte şi mai mult prăpastia dintre aceste administraţii locale şi conducerea Consiliului Judeţean.

PSD a avut parlamentari ca Bleotu, Becşenescu şi Popescu care nu au făcut nimic concret. A mai fost puţin şi acea aventuratică social democrată Rovana Plumb. Şi ea interesată de Vâlcea precum Obama de Făurei. Am ascultat pe uliţele comunelor din Vâlcea, strigăte din boxe mari şi vechi aflate pe capotele unor maşini tocmite pentru propagandă fel de fel de cântece cu texte imbecile menite a convinge electoratul să voteze PSD.

Probabil social democraţii vor reuşi să obţină trei mandate dar numărul de voturi obţinute per total în colegiile din Vâlcea va arăta că acest partid este manageriat prost de o gaşcă de sexagenari şi de vasalii lor care se tem să se bată deschis pentru putere în organizaţie. Liberalii şi democrat liberalii au o rezervă de cxadre şi un grup de politicieni tineri care vor da bătaie de cap mare PSD la alegerile de peste patru ani.

Iar PSD trebuie să spere că va obţine mandate în Colegii în care are candidaţi care chiar pot face ceva nu candidaţi care peste patru ani vor fi morţi din punct de vedere politic. E un joc dificil . Anticipăm că PSD va avea surprize mari deşi este un partid care spune că a fost în opoziţie deci ar trebui să beneficieze electoral de erodarea unei guvernări liberale minoritare. Dar când una spui şi alta faci, când promiţi mereu şi minţi, când îţi arogi rezultatele muncii depuse de alţii mai devreme sau mai târziu ajungi să plăteşti. Plata la urne pare a fi cea mai normală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe