25 de aleşi locali din judeţul Vâlcea, pe lista neagră a Prefecturii

miercuri, 12 noiembrie 2008

25 de aleşi locali din judeţul Vâlcea, pe lista neagră a Prefecturii

Prefectura Vâlcea a declanşat recent un control amplu în judeţ, verificările vizând în special primarii şi viceprimarii. Juriştii Prefecturii au verificat dacă aleşii locali respectă legea şi nu se află în incompatibilitate cu funcţiile publice pe care le deţin în acest moment. Rezultatul a fost unul dezastruos. Potrivit prefectului de Vâlcea, Radu Renga, aleşii locali nu se sfiesc să încaseze bani atât de la stat, cât şi de la firmele pe care le deţin.

25 de primari şi viceprimari din judeţul Vâlcea au fost găsiţi incompatibili cu funcţiile publice, deoarece erau administratori de firme sau deţineau şi alte posturi în administraţia locală. Aceştia au primit un nou termen de la Prefectură pentru a-şi rezolva incompatibilităţile. Vina aparţine secretarilor care nu au sesizat incompatibilităţile. Printr-un ordin al prefectului se poate anula mandatul de primar sau viceprimar, lucru valabil doar la sesizarea secretarului de primărie. Vom lua măsurile care se impun însă după data de 10 noiembrie, până la care cei găsiţi în neregulă au termen de remediere a situaţiei.” – a menţionat Radu Renga.

Prefectul de Vâlcea nu a vrut să nominalizeze aleşii locali incompatibili, susţinând că aceştia au termen până pe 11 noiembrie să îşi rezolve problemele. Dacă nici după termenul acordat aleşii locali nu îşi vor da demisia din funcţiile pe care le deţin la firme, aceştia riscă să îşi piardă mandatul. Astfel de controale vor fi declanşate şi pentru consilierii locali şi judeţeni. Controalele au fost efectuate conform Legii 161/2003, articolul 184, ce se referă la incompatibilitatea aleşilor locali. În mod normal, primarii şi viceprimarii nu trebuie să mai deţină alte funcţii în cadrul unor societăţi comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe