TUDOR ION şi “Vâlcea de Vest"

duminică, 9 noiembrie 2008

TUDOR ION şi „Vâlcea de Vest"

Traian Guminski

Ion Tudor a fost ofiţer. Ofiţerii studiază istoria. A studiat şi i-a plăcut să înveţe, să reţină date să se intereseze de istoria fiecărui ţinut din ţară, de istoria fiecărei localităţi din Vâlcea. Când s-au format anul acesta colegiile electorale a fost atras direct de Colegiul Horezu. Cunoaşte istoria acestui ţinut, a localităţilor din el. Pe lângă faptul că se află situate înspre partea de vest, pornind de la centru, a judeţului, cele 17 localităţi care formează Colegiul 6 Horezu - Băbeni au un punct comun.

Ion Tudor îl cunoaşte şi l-a studiat atent. Ştia că oamenii şi localităţile din acest Colegiu au trăsături comune care le dau o unitate clară, pregnantă, uşor de definit. Fiecare din cele 17 localităţi are un specific al ei, dar în mai toate oamenii se ocupă cu pomicultura şi cu creşterea animalelor şi au o mentalitate de oameni performanţi prin investiţiile pe care le-au făcut în copiii lor. Dacă deschizi enciclopedii judeţene, naţionale şi internaţionale, găseşti cel puţin un nume de personalitate născută în una dintre aceste localităţi.

Acesta este un spirit foarte occidental. Ion Tudor a apreciat acest spirit vestic şi a ajutat comunităţile de aici să fie cunoscute. Televiziunea VTV a demarat un proiect al candidatului PDL, finanţat de acesta. Proiectul prevede realizarea unor documentare care prezintă fiecare localitate din Colegiul intitulat de Ion Tudor „Vâlcea de Vest". Judeţul nostru are până acum o singură zonă denumită cu un nume recunoscut pe plan naţional şi internaţional. Este vorba de Ţara Loviştei.

Candidatul Ion TUDOR vrea să dea o unitate a identităţii spirituale a celor din Colegiul pe care îl va reprezenta în Parlament şi să creeze „Vâlcea de Vest". Să transmită în ţară această denumire, să o implementeze să o transforme într-un renume. Ca jurnalist am fost în fiecare din aceste localităţi de multe ori, în campanii electorale dar şi în afara lor. Am văzut şcolile, spitalele, grădiniţele, primăriile din aceste localităţi. Am discutat eu şi redactorii care mi-au fost colegi cu mii de oameni.

Am cunoscut personalităţi din acest Colegiu. Ştim bine că Ion Tudor are dreptate. VÂLCEA DE VEST merită promovată. Oamenii de aici iubesc cultura. Printre strămoşii lor sunt sute de ţărani care au făcut foame pentru a-şi trimite copiii la studii în ţară şi în străinătate. Oamenii din Vâlcea de Vest iubesc munca, istoria, cultura. Ei merită să aibă un deputat intelectual şi muncitor, ei merită să fie mândri de cei pe care i-au ales primari, consilieri şi parlamentari. Vâlcea de Vest trebuie să fie cunoscută ca o zonă deosebită cu potenţial turistic şi cu o cultură a culturii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe