Emilian Frâncu sprijină bisericile din judeţ

duminică, 9 noiembrie 2008

Emilian Frâncu sprijină bisericile din judeţ

 

În cei patru ani de mandat, o mare parte din salariul de deputat al liberalului Emilian Frâncu a fost donată. Astfel multe biserici din judeţ, nu doar din colegiul de nord Brezoi-Horezu, unde candidează acum pentru un mandat de senator, au fost  modernizate, dotate cu centrale termice, instalaţii de sonorizare şi instalaţii de aer condiţionat.

 

Pe lângă intervenţiile susţinute pentru rezolvarea unor probleme de infrastructură, modernizarea şcolilor,  finanţarea proiectelor  pe Ordonanţa 7 sau   prin  PADR, program de modernizare a mediului rural promovat de Guvernul Tăriceanu, Emilian Frâncu  s-a implicat în  soluţionarea  multor probleme ale comunităţilor. Oamenii ştiu şi, peste tot în judeţ îl primesc cu bucurie şi încredere. Sâmbătă, zi mare în calendarul creştin, sfinţii arhangheli Mihail şi Gavril, candidatul la senat pe colegiul Brezoi-Horezu a  avut întâlniri cu cetăţenii din mai multe localităţi din judeţ.

 

La Horezu, Milostea, Foleştii de Sus, unde Emilian Frâncu a donat din veniturile proprii 75 de milioane de lei vechi şi a adus încă 800 de milioane de la guvern  pentru biserica, oamenii  au stat de vorba cu Emilian Frâncu. Se auzeau voci care spuneau:  „A venit senatorul nostru!“. Emilian Frâncu le-a ascultat problemele legate de drumuri, apă sau proprietate.

 

La Băbeni, la catedrală a fost primit cu pâine şi sare. A făcut multe şi pentru locuitorii din zonă, din bani proprii a donat 5 aparate de aer condiţionat pentru bisericile din zonă,  dar ştie că pentru ca localitatea să se încadreze  în categoria oraşe, mai sunt multe de făcut. Emilian Frâncu va susţine  un proiect prin care 0,5 la sută din PIB să fie alocaţi pentru încurajarea micilor investitori şi anual, prin concurs, un judeţ să primească aceste sume. Şi nu sunt singurele sale proiecte.

  La biserica din satul Corbi, comuna Nicolae Bălcescu un bătrân veteran de război, Nelu Petrescu, de 96 de ani, a fost emoţionat de întâlnirea cu liberalul vâlcean. Ştia că înaintaşii lui Emilian Frâncu au contribuit la formarea României Mari şi a recitat câteva versuri patriotice. Cu oamenii adunaţi la Corbi a discutat de spre căminul de bătrâni, pentru care, Emilian Fâncu a obţinut finanţare şi despre iluminatul public al comunei.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe