“Chimistele” au învins campioana Norvegiei, Larvik

miercuri, 5 noiembrie 2008

Spectacol oferit de vâlcence în Polivalentă

„Chimistele” au învins campioana Norvegiei, Larvik

Campioana României, Oltchim Rm Vâlcea, a început cu brio campania europeană, un nou drum în cea mai puternică întrecere europeană intercluburi. În prezenţa a circa 4000 de oameni, gruparea vâlceană a învins la o diferenţă de 4 goluri, 33-29, campioana Norvegiei, Larvik, echipă care e creditată de specialişti ca principala favorită a câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon.

De altfel, Larvik dă naţionalei Norvegiei cele mai multe jucătoare, iar Norvegia este cea care a câştigat în urmă cu două luni Olimpiada de la Beijing. Oltchim va juca săptămâna viitoare la Togliatti, cu Lada, campioana Rusiei, formaţie care a pierdut în prima etapă, 27-30 la Koprivnica cu Podravka.
Adina Meiroşu, principala marcatoare vâlceană
Principala marcatoare a formaţiei vâlcene în acest meci a fost Adina Meiroşu, cu 8 goluri, urmată de Narcisa Lecuşanu – 7goluri, şi de Vali Ardean şi Oana Manea, câte 5 goluri. Antrenorul Ivita Rimanic a trecut pe foaie următorul lot de jucătoare: Puşcaşu Iulia, Gatzel Roxana, Tereza Ludmila Pâslaru, Luca Steluţa (4), Ardean Elisei Valentina (5), Dinu Luminiţa, Maier Ramona (2), Meiroşu Adina (8), Manea Oana (5), Szucs Gabriela, Vădineanu Stela, Borbaş Rita, Avădanii Elena (2), Lecuşanu Narcisa (7).
Yeliz Ozel la Oltchim?!
Potrivit cotidianului „Pro Sport”, conducerea Clubului Oltchim vrea să transfere o jucătoare valoroasă, centrul echipei naţionale a Turciei,  Yeliz Ozel (28 de ani), una dintre cele mai valoroase jucătoare din lume pe postul ei, a fost ofertată de Oltchim de câteva ori, dar de fiecare dată a refuzat. Pentru că actuala sa echipă, Milli Piyango, a jucat în prima manşă a cupelor europene la Baia Mare cu HCM, jucătoarea turcă a fost vizitată de Andrei Luca, vicepreşedintele Clubului Oltchim.

Conform unor surse locale, acesta i-a înaintat o nouă propunere, iar de data aceasta răspunsul jucătoarei a fost un DA condiţionat. Turcoaica este de acord să vină la Oltchim, dar numai după ce echipa sa de club, Milli Piyango, va părăsi cupele europene. Din acest motiv, şefii Oltchimului au fost aseară suporteri ai echipei băimărene, dorindu-şi ca zarurile să fie aruncate după prima manşă.

Nu a fost să fie, deşi HCM a condus şi cu nouă goluri (18-9 în min. 33). La final, româncele s-au impus cu 29-26, amânând pentru retur soarta calificării şi trecerea lui Ozel în trupa condusă de Rimanic. Oricum, din câte se aude, Ozel a semnat deja un precontract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe