Ajutoare substanţiale pentru încălzire pe timpul iernii

miercuri, 5 noiembrie 2008

Ajutoare substanţiale pentru încălzire pe timpul iernii

Aproape 13.000 de familii din municipiul Râmnicu Vâlcea vor beneficia, în această iarnă, de ajutoare pentru încălzire. Dintre beneficiarii ajutorului de încălzire cei mai mulţi sunt 10.139 de familii care vor fi ajutate cu sume ce reprezintă 10% până la 100% din valoarea facturilor emise de CET Govora, furnizorul de energie termică în sistem centralizat de termoficare urbană. În toate aceste cazuri, compensările se vor acorda în funcţie de nivelul venitului net pe membru de familie.

 „La această categorie de beneficiari, suma totală acordată de guvern, la care se adaugă o anumită suplimentare de la bugetul local, reprezintă un efort financiar de 827.016 de lei pe lună, în perioada noiembrie 2008 - martie 2009”, a precizat luni Virginia Fulgescu, directorul executiv al Direcţiei de Protecţie Socială a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.

O altă categorie de ajutoare le este destinată familiilor care se încălzesc cu gaze naturale şi care au un venit lunar net pe membru de familie de maximum 615 lei. În urma centralizării şi analizării tuturor solicitărilor adresate DPS, numărul familiilor beneficiare se ridică la 1.310, efortul financiar lunar propus fiind de 134.662 lei, iar sumele alocate fiecărei familii sumele cuprinse între 19 şi 262 de lei.

Pentru încălzirea locuinţelor cu cărbuni şi combustibili petrolieri au fost depuse 1.407 cereri din partea unor râmniceni care se încadrează în plafonul maximal al venitului net lunar de 615 lei pe membru de familie, aceştia urmând să primească, lunar, între 16 lei şi 54 de lei, ca ajutor de încălzire pe timpul iernii. Lor li se adaugă, la aceeaşi categorie de combustibili, cei 103 beneficiari ai venitului minim garantat aflaţi în plată la DPS Râmnicu Vâlcea, care vor primi câte 290 de lei ajutor de încălzire pentru fiecare lună a sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe