Sorin Zamfirescu- profitor, oportunist, sexagenar plătit cu mii de euro pentru concedii medicale fictive

duminică, 2 noiembrie 2008

Candidaţi care nu trebuie votaţi sub nici o formă!

Sorin Zamfirescu- profitor, oportunist, sexagenar plătit cu mii de euro pentru concedii medicale fictive

„ Ziarul de Vâlcea” este în actuala campanie electorală cea mai echilibrată publicaţie. Susţinem deschis câte trei candidaţi de la PNL, PSD şi PDL şi în acelaşi timp prezentăm periodic candidaţi ai PNG şi PRM pentru a ajuta electoratul să cunoască şi candidaţii formaţiunilor cu şanse minime să intre în Parlament. Pentru a păstra echilibrul vom prezenta de la fiecare partid câte un candidat care nu merită să fie votat.

Începem azi cu cel mai bătrân candidat la funcţia de deputat. Sorin Zamfirescu a împlinit 66 de ani în luna octombrie. Este unul dintre migratorii politici de renume din Vâlcea. Tipul politicianului pentru care culoarea carnetului de partid, convingerile politice, programele, statutul, contează exact cât o ceapă degerată. A fost pe rând membru PCR- PNŢCD-UFD-PUR-PNL-PDL. Perioada lui de maximă glorie politică a fost cea în care a ajuns primar ţărănist al Râmnicului, în 1996.

A beneficiat de sume imense la buget în acea perioadă datorită eclipsei totale de soare din 1999 care a avut centrul maxim de vizibilitate în judeţul nostru. A vrut funcţii în orice partid a fost. Funcţii fără muncă. De multe ori refuza să îşi achite şi cotizaţia dar în schimb presa conducerea partidului să îi ofere noi sinecuri. Vasâlca, soţia sa, a ajuns dintr-un medic oarecare mare director al CAS Vâlcea unde a manipulat alte miliarde.

Lacom, orgolios, pozând mereu în mare intelectual Zamfirescu a plantat pavele şi fiare contorsionate sub pompoasa denumire de opere de artă prin tot Râmnicul. În rest a ascultat simfonii, a mers pe la vernisaje, pe la spectacole prin concedii. Cam atât a însemnat şi mandatul său. A fost înfrânt de Traian Sabău (PSD) în 2000 şi în 2004 de Mircia Gutău (PD). S-a milogit şi a fost consilier municipal al PNL şi acum este consilier judeţean al PDL.

Mai de milă, mai de silă pentru a scăpa de el din consiliu municipal atât liberali cât şi democraţii au fost de acord să îl pună şef la ACVARIM. Aici a debusolat toţi profesioniştii şi a devenit un satrap al apei reci. Apă pe care a scumpit-o de trei ori în mai puţin de un an. Şi-a tras salarii barosane, maşină nouă. A angajat, concediat şi strigat. Ca pe timpuri când făcea bani pe şantierele patriei. A prosperat şi a  devenit acţionar important al unei puternice firme de construcţii. În care bineînţeles că nu a muncit nicio zi. Nu îi place munca. Îi plac în schimb banii.

Pe nemuncă încasează de aproape doi ani câte 800 de euro lunar. Bani pe concediu medical. Sorin Zamfirescu nu mai este director la ACVARIM dar încasează bani cuveniţi unui director aflat în concediu de boală. În acest timp a participat la alegerile europarlamentare şi locale, la spectacole, şedinţe de partid, lansări ale unor candidaţii. Bolnav. El minte când spune că este bolnav sau şi mai grav este foarte bolnav dacă are nevoie de atâta concediu şi îşi bate joc de râmniceni când vrea să ajungă deputat.

Pentru că un om responsabil ar evita o astfel de funcţie în care, dacă moare trebuie să aibă loc , după noua lege, alegeri parţiale în colegiul respectiv. Alegeri care costă miliarde. Zamfirescu se bucură în schimb de un calcul matematic al liderilor celor trei mari partide. Atât liberali cât şi pesediştii ştiu că dacă Zamfirescu ajunge deputat el nu va mai conta peste patru ani şi atunci se pot bate cu şanse pentru Colegiul din Râmnic.

Iar cei din PDL ( probabil chiar primarul) nu vor un deputat tare ci unul slab de care să poată scăpa peste patru ani şi care să nu îşi facă o tabără în partid. Bănuim că unii pedelişti din conducerea judeţeană au făcut calcule reci privind acest colegiu . Altfel nu ne explicăm de ce în afară de Ion Tudor pentru Colegiul Horezu au lansat numai oameni fără şanse.

Calcule pragmatice de genul... „ Tudor ne va aduce voturile pentru cele două Colegii din Râmnic iar peste patru ani Zamfirescu nu va mai conta. Sau poate chiar peste mai puţin de patru ani. „ Calculele vor fi dejucate însă de electoratul din Râmnic Nord. Zona are cei mai mulţi intelectuali din toate colegiile iar aceştia ştiu că Sorin Ghiţă (PSD) sau Gheorghe Ioniţă (PNL) reprezintă variante mult mai bune decât sexagenarul migrator cu fumuri de mare cărturar constructor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe