Nebunia pentru medicamentele gratuite şi compensate se mută de la farmacişti la medici

duminică, 2 noiembrie 2008

Nebunia pentru medicamentele gratuite şi compensate se mută de la farmacişti la medici

Medicii care prescriu reţete vor trebui să gestioneze fondurile pentru medicamente gratuite şi compensate, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern privind acordarea asistenţei medicale în sistemul asigurărilor de sănătate pentru 2009. Până acum, această responsabilitate revenea farmaciştilor.

În calitate de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Vâlcea, Samoil Vîlcu, candidatul PD-L pentru Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud ia atitudine faţă de această măsură ce ar putea însemna restricţii impuse medicilor şi îngreunarea activităţii acestora:

“Oamenii nici nu au avut timp să se obişnuiască cu ideea că pot să beneficieze în orice perioadă a lunii de medicamente gratuite şi compensate, după eliminarea plafoanelor la farmacii, că au primit vestea să se pregătească din nou pentru restricţii, întrucât bugetul alocat în acest sens va fi în grija medicilor de familie şi a medicilor specialişti.

Aşadar, promisiunea ministrului Sănătaţii că pacienţii vor putea găsi oricând medicamentele necesare, a fost una mincinoasă, iar transferul răspunderii fondurilor către medici nu face decât să îngreuneze şi mai mult activitatea acestora. Această nouă responsabilitate atribuită în mod forţat medicilor, va afecta desfăşurarea activităţii acestora şi concentrarea asupra actului medical,  iar cozile se vor muta din farmacii la cabinetele lor.

Sper ca măcar de această dată, ministrul sa ţina cont de părerea specialiştilor, respectiv Colegiul Medicilor si Colegiul Farmaciştilor care şi-au exprimat dezaprobarea faţă de acest proiect de act normativ”.

Biroul de campanie- Samoil Vîlcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe