Dumitru Becşenescu vrea să scape de Antares Transport

duminică, 2 noiembrie 2008

Înglodat în datorii!

Dumitru Becşenescu vrea să scape de Antares Transport

• suma cerută de omul de afaceri pentru vinderea acestei unităţi se pare că este de circa 6 milioane euro

Din surse sigure, am aflat că omul de afaceri Dumitru Becşenescu, proprietarul grupului de firme Antares, este în negocieri pentru vânzarea companiei de transport de persoane Antares Transport. Valoarea la care ar putea să se încheie tranzacţia se situează în jurul sumei de 6 milioane de euro. Antares Transport rulează anual afaceri de circa 4,5 milioane de euro, având potenţial de creştere în următorii ani.

Stăpân al unui imperiu absolut de firme (Antares Management, Antares Gas, Antares Homes, Antares Hotels, Antares Transport, şi Classfer SRL), Dumitru Becşenescu a început să simtă în ultimii ani efectele lipsei de management profesionist şi strategii de dezvoltare în cadrul firmelor sale, fapt care a generat pierderi şi datorii (în special către bugetul de stat) la multe din societăţile sale. Potrivit situaţiei afişate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, cele şase firme deţinute de deputatul Dumitru Becşenescu aveau, la sfârşitul anului 2006, datorii totale în valoarea de circa 20 milioane euro.

Din surse din interiorul societăţilor aparţinând parlamentarului afacerist am aflat că acesta avea nevoie de o infuzie de capital pentru a-şi menţine pe linia de plutire alte societăţi din cadrul Grupului Antares. Numai Antares Transport avea la finele anului 2006 datorii totale de 57 miliarde lei vechi, la o cifră de afaceri de 130 miliarde lei vechi în 2006. În primăvara acestui an, acţionarii de la Antares Transport au aprobat numirea lui Marcel Becşenescu, pentru ocuparea locului din Consiliul de Administraţie al întreprinderii rămas vacant după retragerea lui Gheorghe Andrei.

De asemenea, s-a mai hotărât contractarea unor lucrări de reconstrucţie şi renovare a clădirilor amplasate în partea de nord a platformei de parcare din Autogara 1 Mai din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi aprobarea achiziţionării a 10 noi mijloace de transport, lucru care nu s-a mai întâmplat nici până în ziua de astăzi. De asemenea, s-a demarat activitatea de vânzare a produsului GPL în reţeaua de distributie GPL sub marca Antares cu efecte pozitive asupra situaţiei financiare prin creşterea cifrei de afaceri.

Prin contractarea unui credit de investiţii la BCR Vâlcea au început lucrările de construcţie pentru obiectivul „Restaurant rustic”. Fiind amplasat în incinta Autogării 1 Mai din Râmnicu Vâlcea, unde există un vad comercial foarte bun, se estimează o creştere a cifrei de afaceri din activitatea de alimentaţie publică.

În 2006, societatea a derulat contracte de leasing cu Molesey Holdings LTD obiectul contractului fiind cinci autotrenuri Mercedes, contracte de leasing cu Raiffeisen Bank obiectul contractului fiind trei microbuze IVECO şi 5 autobuze ISUZU, precum şi contracte de leasing cu Volksbank Leasing, obiectul contractului fiind patru microbuze IVECO. Principalul domeniu de activitate al Antares Transport SA este transportul de persoane, prin curse regulate, societatea situându-se printre principalii operatori vâlceni de transport de persoane, ocupând peste 40% din piaţa judeţeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe