Doctoriţa Gabriela Man a inventat pâinea care nu îngraşă

duminică, 2 noiembrie 2008

Doctoriţa Gabriela Man a inventat pâinea care nu îngraşă

O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea a brevetat la OSIM o întreagă gamă de produse de panificaţie care pot fi mâncate şi de persoanele cu probleme de greutate. Gabriela Man a „inventat" un tip de făină care nu îngraşă. Produsele derivate din aceasta se vor găsi în magazine de Sărbători.

În urma unor repetate cure de slăbire, doctoriţa a descoperit „făina minune" combinând făină integrală, tărâţe şi alte făinuri naturale, şi făcând experimente acasă timp de două luni. După aceea, femeia şi-a deschis propria afacere. Ea va încheia contracte cu mai multe firme de panificaţie, care vor folosi această făină la prepararea pâinii, a cozonacului sau a prăjiturilor. Preţul unei astfel de pâini va fi în jurul sumei de 5 lei. „Este mult mai săţioasă, te saturi cu două felii la o masă, astfel că o pâine de 600 de grame ajunge pentru trei-patru zile" spune doctoriţa.

Pâinea care nu îngraşă va putea fi mâncată în combinaţie cu orice alt aliment. Până acum reţetele de slăbit pe bază de indici glicemici excludeau asocierea pâinii albe cu alimentele grase.

„Teoria caloriilor face carieră de peste 50 de ani şi conform acestei teorii ne îngrăşăm pentru că mâncăm mult. Oamenii se îngraşă că mănâncă prost, nu mult" spune Gabriela Man.

REŢETĂ

Ce efecte are „praful“ miraculos asupra caloriilor

Teoria doctorului Gabriela Man spune că, de fiecare dată când reduci caloriile, slăbeşti o perioadă, după care organismul se adaptează la acel aport caloric scăzut şi nu mai slăbeşti nici un kilogram.

În concluzie, nu te îngraşi din cauza alimentelor bogate în calorii, ci din combinarea acestor alimente cu zaharuri, cum este zahărul alb rafinat din dulciuri şi băuturi carbogazoase şi zaharurile din paste făinoase şi făină albă. Gabriela Man le promite celor care vor să piardă în greutate că vor uita de foame sau de numă rarea caloriilor din fiecare farfurie. Pe lista cu produse interzise stau zahărul (care poate fi înlocuit cu fructoză sau xilithol), amidonul din cartofi, făină albă, orez alb, porumb, bere şi alcool rafinat, bananele şi curmalele. Doctorul nu spune că nu slăbeşti din dietele existente pe piaţă, ci doar că nu te poţi menţine slabă.

„Eu fără cartofi am zis că mor, îmi plăcea mult piureul, dar ştiţi ce piure bun se face din conopidă?“, spune soţul Gabrielei Man, care a ajuns de la 120 de kg la 90, datorită dietei prescrise de soţia lui. Cartoful poate fi înlocuit cu fasole, mazăre sau linte. Doctorul îndeamnă totuşi la moderaţie, dar garantează că nu te vei simţi flămând. Nici ritmul de slăbire nu-l poate prevedea, pentru că fiecare persoană este diferită, poate doar să garanteze că acest lucru se va întâmpla. Ca exemplu se are pe ea, despre care spune cu mândrie că este „un om normal“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe