DNA-ul scutură Inspectoratul de Poliţie Valcea

duminică, 2 noiembrie 2008

DNA-ul scutură Inspectoratul de Poliţie

• Procurorii au prins în plasă „peştişorii“, în timp ce „rechinii“ zburdă în libertate

Secretara Poliţiei Rutiere Vâlcea, Aurelia Lăcraru a fost trimisă în judecată de DNA împreună cu alte şase persoane pentru primirea şi respectiv oferirea de bani pentru obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, atribuirea unor copii în plasament familial sau încercări pentru obţinerea unei locuinţe sociale.

Bani pentru locuinţe sociale şi adopţie de copii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au acuzat-o pe Aurelia Lăcraru de comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, în formă continuată. Au mai fost deferiţi justiţiei Maria Gogoaşe şi Lucia Cotar, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, respectiv complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. Maria Lăzăroiu, Ionel Lăzăroiu, Gheorghiţa Popa şi Dumitru Daniel Tănase au fost de asemenea trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006 şi în perioada aprilie 2007 – mai 2008, Maria Gogoaşe a pretins şi primit de la mai multe persoane fizice suma totală de 17.500 de euro, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Vâlcea (SPCRPIV), Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliţiei Comunitare şi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea, promiţându-le, în schimb, că va interveni pentru rezolvarea mai multor probleme personale ale acestora, cum ar fi obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, atribuirea unor copii în plasament familial sau obţinerea unei locuinţe sociale.

Permise de conducere date pe … mâncare

Procurorii susţin că Aurelia Lăcraru, angajată a I.P.J. Vâlcea - Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, în perioada aprilie 2007 – decembrie 2007, ar fi pretins singură sau împreună cu Maria Gogoaşe, prin intermediul Luciei Cotar, suma totală de 5.600 de euro şi bunuri alimentare în valoare de 1.400 de lei de la mai multe persoane fizice şi de la Ionel Lăzăroiu, Maria Lăzăroiu, Gheorghiţa Popa şi Daniel Tănase, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra unor ofiţeri examinatori din cadrul SPCRPCIV Vâlcea, pentru a-i determina să faciliteze obţinerea, în mod fraudulos, a permisului de conducere.

În vederea confiscării speciale a sumelor de bani primite ca mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatelor Maria Gogoaşe şi Aurelia Lăcraru. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative – Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea.

Permis de şofer pentru un român plecat în străinătate

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, Maria Gogoaşe ar fi primit de la o altă persoană 1000 de euro, în schimbul facilitării obţinerii ilegale a unui permis de conducere, pentru un  român plecat la muncă în Spania. De asemenea, ea ar mai fi primit 600 de euro pentru a ajuta două persoane să ia câte un copil în plasament, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra funcţionarilor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vâlcea.

La data de 22 mai 2008, Gogoaşe a fost prinsă în flagrant după ce a primit de la o persoană suma de 7.500 euro cu scopul de a-i obţine o locuinţă socială în Râmnicu Vâlcea, pentru ea şi unchiul ei. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Vâlcea. Şapte inculpaţi, dintre care trei sunt arestaţi preventiv au fost cercetaţi în total în dosarul de corupţie de la Poliţia Rutieră.

Arestarea secretarei SPR, care lucrează în poliţie de 14 ani a constituit o depreciere a imaginii poliţiei, imagine care nu este caracteristică celorlalţi 900 de angajaţi. Din păcate, toate celelalte activităţi, foste şi ulterioare, au fost umbrite de acest aspect.”, a declarat comisarul şef Florian Marin, şeful IPJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe