De ce trebuie votat Frâncu senator

duminică, 26 octombrie 2008

De ce trebuie votat Frâncu senator

Traian Guminski

Liderul liberalilor vâlceni, actualul deputat Emilian Fâncu, candidează pentru un mandat de senator în Colegiul de Nord. Este un Colegiu format din două zone distincte. Una în care candidatura tânărului candidat de deputat Cristian Buican şi numărul mare de primari liberali îl avantajează şi pe Frâncu iar cealaltă formată dintr-o zonă în care PSD are multe organizaţii bune iar PDL un candidat de deputat remarcabil, Ion Tudor. Liderul liberalilor a arătat cu prisosinţă în mandatul său că este un parlamentar responsabil şi eficient. Intervenţiile sale au ajutat instituţii, administraţii locale şi judeţene, persoane simple sau comunităţi, şcoli, facultăţii, primării, biserici.

A fost unul dintre cei mai activi parlamentari din ţară şi munca sa şi a echipei sale a dus PNL la un scor foarte bun la localele din iunie. PNL nu are  forţa de a obţine decât un senator în Vâlcea din cele trei posturi. De departe Frâncu este cel mai bun dintre candidaţii liberali şi de aceea el trebuie să meargă în Parlament. Sunt argumente care sunt suficiente pentru un liberal sau simpatizant al PNL. Sunt argumente care pot influenţa şi un alegător nehotărât încă din acest colegiu. O să continui cu argumente pentru simpatizanţii şi membrii de partid ai PDL şi PSD. Democrat liberalii din colegiul Nord trebuie să îl voteze pe Frâncu.

De fapt trebuie făcută mare diferenţă între votul pentru Camera Deputaţilor şi cel pentru Senat. Nu trebuie votat în bloc aceiaşi culoare. PDL are nevoie în Senat de Dorel Jurcan, preşedintele lor judeţean. Dacă Frâncu nu iese senator există toate şansele ca nici Jurcan să nu iasă. Vâlcenii ar avea un Ion Crăciunescu pricopsit cu un fotoliu de senator pentru care nu a făcut nimic şi cu Frâncu şi Jurcan exmatriculaţi din Parlament unde au lucrat bine pentru acest judeţ. Liberalii din Râmnic ar trebui să îl voteze pe Jurcan iar democraţii din Nord şi din Horezu pe Frâncu.

Sper că stafurile celor doi au analizat deja această variantă. Iar la PSD lucrurile sunt foarte simple. Dacă nu este votat Frâncu de un număr suficient de mare de alegători PSD are toate şansele ca în Parlament să ajungă Ştefan Prală sau Constantin Pârvu, sindicalistul oportunist. Oricare dintre ei ar duce la ruperea organizaţiei în două şi la o luptă internă pentru putere.Ca să nu mai vorbim că ar fi absurd ca Frâncu şi Jurcan să nu intre în Parlament în detrimentul unui oportunist care de ani buni face valuri prin Consiliul Judeţean şi câştigă lunar sume imense pentru ca stă pe un scaun şi dă din gură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe