Elevă de clasa a noua, spânzurată după o ceartă cu colegele

miercuri, 15 octombrie 2008

Elevă de clasa a noua, spânzurată după o ceartă cu colegele

O adolescentă de 15 ani din oraşul Bălceşti şi-a pus capăt zilelor în camera de internat de la Grupul Şcolar Administrativ Economic şi de Servicii Călimăneşti după ce colegele i-au spus că are păduchi. Adreea Folea, tânăra sinucigaşă, a lăsat în urma ei un bilet de adio cătră mama ei, iar în jurnal, anchetatorii au descoperit mai multe mesaje de adio adresate părinţilor.

Spânzurată de pat

Cadavrul elevei de 15 ani a fost găsit duminică seară, într-o cameră a internatului unui liceu din Călimăneşti. Adolescenta s-a spânzurat cu o curea de o bară metalică a unui pat suprapus din camera în care era cazată. „Într-o cameră din internatul liceului a fost găsit de către pedagogul de serviciu cadavrul unei eleve. Echipă operativă deplasată la faţă locului a constatat că aceasta avea 15 ani şi era din oraşul Bălceşti.

Fata nu avea urme de violenţă. Ea a lăsat un bilet care îi era adresat mamei sale şi din care rezultă că s-a sinucis din cauza problemelor pe care le avea cu colegele de cameră", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, agent Loredana Sandu. Elevă în clasa a IX-a, Andreea Folea era cazată în internatul liceului din Călimăneşti, împărţind camera cu încă trei fete.

De cele mai multe ori, firea retrasă a adolescentei o transforma în ţinta ironiilor făcute de colegele de cameră. Cu doar o seară înainte de tragicul eveniment Andreea o rugase pe una dintre ele să îi împletească părul în codiţe. Aceasta, ca şi celelalte două fete cazate în cameră cu Andreea i-au spus să pună mâna să se spele pentru că are păduchi.

În cameră la prezenţa de după masă

Duminică, la orele 15.00, pedagogul de serviciu, Florin Luţoiu, a făcut prezenţa în cameră, după care fetele s-au hotărât să iasă în oraş. Andreea a refuzat să meargă în oraş şi a rămas în cameră, fiind supărată pe colegele ei. Acestea s-au întors seara din oraş şi au găsit uşa de la cameră încuiată pe dinăuntru şi l-au chemat pe pedagog să o deschidă. Imaginea din cameră era una de groază, corpul Andreei atârnând de bara metalică a patului de sus, în timp ce o curea de pânză era înfăşurată ca un ştreang în jurul gâtului.

Din spusele profesorilor, tânăra era destul de retrasă, având aerul unei persoane depresive. Aspectul este întărit şi de jurnalul Andreei, înţesat cu poezii şi mesaje de adio adresate părinţilor. „În urma verificărilor s-a găsit şi un jurnal al fetei din care reiese că aceasta trecea printr-o depresie. Pe mai multe pagini din jurnal fata avea scris «adio mamă» şi «adio tată»”, a mai precizat agentul Loredana Sandu.

Amor adolescentin

O altă pistă pe care o iau în calcul anchetatorii este ca tânăra să fi făcut o depresie şi în urma despărţirii de un băiat din localitatea natală, conform spuselor directorului unităţii şcolare, prof. Gheorghe Lazăr în jurnal fiind menţionate şi diverse fragmente din poeziile şi scrisorile pe care tânăra i le trimitea acestuia. „Sunt şi unele poezii dedicate unui băiat, dar şi reproşuri exprimate că nu s-au întâlnit în ultimele săptămâni. Nu l-am identificat ca fiind unul dintre elevii noştri. Este probabil o iubire mai veche, din localitatea natală”, afirmă directorul Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe